GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Webinar: Från ekosystem till affärsnytta – Göteborgs biologiska mångfald

Se vår introfilm för webinaret 22 maj.

Så blir vi hållbaraihop

Just nu befinner vi oss i vad som brukar kallas för det sjätte massutdöendet av arter på vår planet. Tre fjärdedelar av alla arter riskerar att försvinna under de närmaste århundradena – däribland många av våra viktiga insekter. Som pollinatörer av våra grödor är de är helt avgörande för mänsklighetens överlevnad. Vi undergräver idag våra förutsättningar för att äta oss mätta i framtiden.  
 

Frågan om biologisk mångfald är därför en av de mest akuta frågorna för människan att lösa i närtid. Vi kan till exempel göra medvetna köp och arbeta för att minska världens köttkonsumtion. Men den biologiska mångfalden är också i hög grad en lokal fråga. Hur ser den biologiska mångfalden ut här, på nära håll? Vilka arter i Västsverige är mest utsatta och vilka åtgärder gynnar dem bäst? Göteborgs stad jobbar för att ta reda på det. Göteborgs universitet tittar dessutom på metoder som kan hjälpa dig som företagare att göra investeringar som är gynnsamma både för den biologiska mångfalden och ditt företag. Fastighetsbolaget Catena testar vad som går att göra redan nu. 
 
Hur hotade är egentligen arterna i vår del av världen? Hur kan vi förbättra den lokala biologiska mångfalden, och vem tjänar på att göra jobbet?
 
Välkommen till Göteborg Energis webinar den 22 maj! 

 

Talare

 

 

09.00 Eric Zinn hälsar alla välkomna

09.05 Hur ser den biologiska mångfalden i Göteborg ut?
Stadsträdgårdsmästare Johan Rehngren arbetar med ett stort fokus på de offentliga rummen och hur man kan dra nytta av och utveckla stadens blågröna strukturer, det vill säga vatten- och grönområden, för att skapa sociala, kulturella och ekologiska värden.

09.15 Hur kan företagen räkna på biologisk mångfald?
Viktor Elliot är lektor på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet där han forskar och undervisar inom redovisning och finans. Han är också föreståndare för Swedish Community for Sustainable Finance där han bland annat bedriver forskning om hur biologisk mångfald kan integreras i finansiellt beslutsfattande.

09.25 Vad gör fastighetsbolaget Catena för den biologiska mångfalden?
Amanda Thynell är hållbarhetschef på fastighetsbolaget Catena där hon även sitter med i ledningsgruppen. Catena har en målsättning om att år 2030 vara nettopositiva gällande biodiversiteten. Amanda har lång erfarenhet från olika befattningar inom detaljhandeln, med fokus på CSR och Hållbarhet.

09.35 Panelsamtal: Hur kan vi förbättra den biologiska mångfalden?

10.00 Avslut

Se alla våra webinar i efterhand

Missade du vårt senaste webinar? Ingen fara! Besök vårt arkiv för att fördjupa dig i allt från elbilsladdning till effektutmaningen.
icon-closechevron-disc-rightmenu