GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Bild som visar hög eftermiddagssol på byggnader och naturmiljö

Miljö och klimat

Göteborg Energi Stadsfiber tar ytterligare ett steg mot en hållbar framtid genom att köpa in 100 % förnybar solel för att driva sitt nät och tillhörande anläggningar i Göteborg. Genom att använda solen som en ren energikälla minskar bolaget sin klimatpåverkan. 

Inom verksamheten används energin främst för att driva fibernätet, särskilt datacenter och noder. Vi arbetar kontinuerligt med att öka energieffektiviteten, särskilt i datacenteranläggningarna, vilket regelbundet följs upp genom PUE-tal. All den inköpta elen är 100 % förnybar solel.

Vi ger våra kunder som hyr in sig på datacenter och noder möjlighet att påverka sin energiförbrukning. Vi ger råd och stöd till kunder om hur utrustning bör placeras för att minska kylbehovet och att stänga av oanvänd utrustning. Vi erbjuder också tjänsten “Energirapporten - Datacenter”, där kunder kan få hjälp att optimera och få kontroll över sin förbrukning. 

För mer information, hör av dig till din kontaktperson på Göteborg Energi Stadsfiber eller via vårt kontaktformulär.

Vanliga frågor och svar

Har du frågor om vilken miljöpåverkan stadsfiber har? Du kanske hittar uppgifterna du söker bland våra vanligaste frågor och svar.

Certifieringar

icon-closechevron-disc-rightmenu