Flytta enkelt!

Låt oss ta hand om flytten

Flytthjälpen

Det är mycket att tänka på vid en flytt. Som kund hos oss vill vi göra det enkelt för dig att flytta genom att samla alla tjänster på ett och samma ställe. 

Vanliga frågor om flytt

För att få el hem till dig behöver du både elnätsavtal och elhandelsavtal.

Det betyder att du får en elnätsfaktura och en elhandelsfaktura.

Elnätskostnaden bestäms av ditt elnätsbolag. Vilket elnätsbolag du har beror på vart du bor eller vart din anläggning ligger och vem som äger elnätet just där.

Bor du i Göteborg eller Partille så är Göteborg Energi ditt elnätsbolag. Du kan inte själv välja elnätsbolag.

När du har tecknat ett elnätsavtal väljer du fritt den elhandelsleverantör du föredrar. Från elhandlaren faktureras du den el du använder.

Nej. Därför är det viktigt att du hör av dig till oss i samband med flytt.

För att få el hem till dig behöver du både ett elnätsavtal och ett elhandelsavtal.

När du skall flytta till en bostad behöver du anmäla det till ditt elnätsbolag. Om bostaden ligger i Göteborg eller Partille anmäler du det till oss på Göteborg Energi.

Efter att elnätsbolaget har bekräftat din inflyttning kan du ta kontakt med det elhandelsbolag som du vill köpa elen från för att teckna ett elhandelsavtal.

Teckna nytt elnätsavtal

Om du vill teckna elhandelsavtal med oss

Nej. Du kan inte ta över ett elhandelsavtal. Men du kan teckna ett nytt när din sambo flyttar ut. Teckna ett nytt avtal här direkt på webben eller ring oss på 031-62 62 62

Flytta

När du skall flytta ut behöver du anmäla det till ditt elnätsbolag för att avsluta ditt elnätsavtal. Bor du i Göteborg eller Partille anmäler du det till oss på Göteborg Energi. När flytten är anmäld till elnätsbolaget så kommer ett meddelande att skickas till din elleverantör och ditt elhandelsavtal kommer att avslutas samma datum.

Tänk på att om du flyttar till en adress där du ska stå för elen igen så behöver du anmäla din nya adress till det elnätsbolag som äger nätet på din nya adress.

Efter att elnätsbolaget har bekräftat din inflyttning kan du ta kontakt med ditt elhandelsbolag för att få hjälp med eventuell medflytt av elhandelsavtalet. Om du bor i Göteborg eller Partille kan du anmäla flytt genom blanketterna nedan. Vill du säga upp ditt elhandelsavtal är det enklast om du kontaktar oss på 031 - 62 62 62 så hjälper vi dig över telefon.

Flyttanmälan

Du som bor i Göteborg och även valt att ha ditt elhandelsavtal hos oss har alltid två kundnummer. Ett för elhandeln och ett för elnätet.

Har du andra produkter eller tjänster hos oss så gäller samma kundnummer, för dem, som det för elnätet.

Meddela oss så snart du har ett datum så riskerar du inte att stå utan el, senast dagen innan du flyttar in.

Säga upp elhandelsavtal?

Vill du endast säga upp ditt elhandelsavtal? Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-pluschevron-disc-down