GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Flytta enkelt - nu också för företag!

Anmäl din flytt i tre enkla steg

Anmäl flytt

Det är mycket att tänka på vid en flytt. Som kund hos oss vill vi göra det enkelt för dig att flytta. Anmäl din flytt hos oss så hjälper vi dig. 

Vanliga frågor om flytt

För att få el hem till dig behöver du både elnätsavtal och elhandelsavtal, och därför får du också en elnätsfaktura och en elhandelsfaktura.

Elnätsbolaget sköter tekniken och underhållet av elnätet och sätter sitt pris för sina tjänster. Vilket elnätsbolag du har beror på var du bor eller var din anläggning ligger och vem som äger elnätet just där. Du kan inte själv välja elnätsbolag.

Bor du i Göteborg så är Göteborg Energi ditt elnätsbolag.

När du har tecknat ett elnätsavtal väljer du fritt den elhandelsleverantör du föredrar. Från elhandlaren faktureras du för den el du förbrukar.

Nej. Därför är det viktigt att du hör av dig till oss i samband med flytt.

För att få el hem till dig behöver du både ett elnätsavtal och ett elhandelsavtal.

När du ska flytta behöver du anmäla det till ditt elnätsbolag. Om bostaden ligger i Göteborg anmäler du det till oss på Göteborg Energi.

Efter att elnätsbolaget har bekräftat din inflyttning kan du ta kontakt med det elhandelsbolag som du vill köpa elen från för att teckna ett elhandelsavtal.

Teckna nytt elnätsavtal

Om du vill teckna elhandelsavtal med oss

Nej. Du kan inte ta över ett elhandelsavtal. Men du kan teckna ett nytt när din sambo flyttar ut. Teckna ett nytt avtal här direkt på webben eller ring oss på 031-62 62 62

Flytta

När du ska flytta ut behöver du anmäla det till ditt elnätsbolag för att avsluta ditt elnätsavtal. Bor du i Göteborg anmäler du det till oss på Göteborg Energi. När flytten är anmäld till elnätsbolaget kommer ett meddelande att skickas till din elleverantör och ditt elhandelsavtal kommer att avslutas samma datum.

Tänk på att om du flyttar till en adress där du ska stå för elen igen så behöver du anmäla din nya adress till det elnätsbolag som äger nätet på din nya adress.

Efter att elnätsbolaget bekräftat din inflyttning kan du ta kontakt med ditt elhandelsbolag för att få hjälp med eventuell medflytt av elhandelsavtalet. Om du bor i Göteborg kan du anmäla flytt genom blanketterna nedan. Vill du säga upp ditt elhandelsavtal är det enklast om du kontaktar oss på 031 - 62 62 62 så hjälper vi dig över telefon.

Flyttanmälan

Du som bor i Göteborg och även valt att ha ditt elhandelsavtal hos oss har alltid två kundnummer. Ett för elhandeln och ett för elnätet.

Har du andra produkter eller tjänster hos oss så gäller samma kundnummer för dem som det för elnätet.

Meddela oss så snart du har ett datum så riskerar du inte att stå utan el. Hör du av dig så sent som dagen innan du flyttar in är det bäst att du ringer oss.

Säga upp elhandelsavtal?

Vill du endast säga upp ditt elhandelsavtal? Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-pluschevron-disc-down