GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Teckna eller säga upp elnätsavtal?

På den här sidan kan du som vill teckna nytt elnätsavtal, säga upp elnätsavtal eller flytta elnätsavtal enkelt fylla i dina uppgifter och skicka direkt till oss. Inom några dagar får du en bekräftelse till den epostadress du angett.

Formuläret gäller endast elnätsavtal, men täcker också in eventuell spisgas i lägenhet i Göteborg.  Ska du flytta inom Sverige och vill ta med dig ditt elhandelsavtal kontaktar du enklast din elhandlare och anmäler flytt.

Nej. Elnätsområden är ett reglerat monopol. Vilket elnätsföretag du har beror på var du bor eller var din anläggning ligger och vem som äger nätet just där. Bor du i Göteborg så är det Göteborg Energi som äger ditt nät.

Om du är osäker på vem som äger nätområdet kan du klicka dig vidare för att se vilket område din fastighet eller verksamhet tillhör.

Nätområden

För att få el hem till dig behöver du både elnätsavtal och elhandelsavtal, och därför får du också en elnätsfaktura och en elhandelsfaktura.

Elnätsbolaget sköter tekniken och underhållet av elnätet och sätter sitt pris för sina tjänster. Vilket elnätsbolag du har beror på var du bor eller var din anläggning ligger och vem som äger elnätet just där. Du kan inte själv välja elnätsbolag.

Bor du i Göteborg så är Göteborg Energi ditt elnätsbolag.

När du har tecknat ett elnätsavtal väljer du fritt den elhandelsleverantör du föredrar. Från elhandlaren faktureras du för den el du förbrukar.

Läs mer

Läs om vad som ingår genom att klicka på länken nedan.

Elnätsavgift

Läs om hur priset för elnätet räknas ut på länken nedan.

Elnätspris

Gäller avtalet privatperson eller företag?
Jag vill ha hjälp med att
Teckna nytt elnätsavtal = för dig som bara behöver teckna ett elnätsavtal i Göteborg.

Säga upp elnätsavtal = för dig som bara ska flytta ut, men inte behöver ett nytt elnätsavtal i Göteborg.

Flytta elnätsavtal = för dig som både behöver säga upp och teckna ett elnätavtal inom Göteborg.
* Tänk på att inte ange några känsliga personuppgifter, som till exempel information om din eller någon annans hälsa. För information om hur vi behandlar dina personuppgifter, se vår integritetsinformation här: Integritetspolicy
icon-closechevron-disc-rightmenu