Med stigande elpriser och ett ansträngt läge på energimarknaden i Europa är det en god idé att se över din elanvändning i hemmet.
Här tipsar vi om smarta vanor som hjälper dig att spara energi på ett enkelt sätt. Det finns självklart många faktorer som påverkar hur och var du kan spara energi. Bor du i hus eller lägenhet? Har du kall- eller varmhyra? Oavsett boendesituation finns det en hel del åtgärder det enskilda hushållet kan göra för att energioptimera.
En bra början kan vara att se över din elanvändning och fundera på om du har rätt typ av elavtal. Gör en kartläggning av förbrukningen för att få en bild av vad som drar mest el i hemmet och vilken tid på dygnet förbrukningen äger rum. Till din hjälp har du våra kostnadsfria tjänster Mina sidor och appen Göteborg Energi.
Det är namnet på Energimyndighetens informationssatsning med anledning av den ansträngda energisituationen. Även hos dem hittar du information om läget, varför vi behöver minska elanvändningen och hur du kan bidra.
Byt ut dina vanliga glödlampor mot LED-lampor. Här kan du både spara miljön och kronorna. Hos Konsumentguiden kan du räkna ut hur mycket du sparar per år på att byta.
En del frågor får vi oftare än andra. För att förenkla har vi samlat svaren på dem på en sida. Kanske hittar du det du undrar här.
Med stigande elpriser och ett ansträngt läge på energimarknaden i Europa är det en god idé att se över elanvändningen.
Här har vi samlat artiklar om smarta åtgärder som hjälper till att spara energi. Det finns självklart många faktorer som påverkar hur och var er bostadsrätt eller verksamhet kan spara energi, men oavsett så finns det en hel del åtgärder som man kan göra för att energioptimera.
En bra början kan vara att se över er elanvändning, statistiken hittar du genom att logga in på Mina sidor med användarnamn och organisationsnummer. Här ser du också vilken avtalsform ni har och era fakturor. Är du intresserad av att veta mer om vad som händer på elmarknaden hittar du svaren på de vanligaste frågorna på en egen sida.
Det är namnet på Energimyndighetens informationssatsning med anledning av den ansträngda energisituationen. Även hos dem hittar du information om läget, varför vi behöver minska elanvändningen och hur du kan bidra.