GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Använd energin effektivare och spara både pengar och miljö.

Energispartips företag

Med stundtals oroliga elpriser och ett ibland ansträngt läge på energimarknaden i Europa är det en god idé att se över elanvändningen. 

Här har vi samlat artiklar om smarta åtgärder som hjälper företag, fastighetsägare och brf:er att spara energi. Det finns självklart många faktorer som påverkar hur och var er bostadsrätt eller verksamhet kan spara energi, men oavsett så finns det en hel del åtgärder som man kan göra för att energioptimera. 

Börja med att ta reda på nuläget

En bra början kan vara att se över er energianvändning. Gör en kartläggning för att få en bild av vad som drar mest energi och vilken tid på dygnet ni använder den. För det handlar inte bara om att spara energi, det gäller också att använda den vid rätt tillfälle. Statistiken hittar du genom att logga in på Mina sidor med BankID. Här ser du också vilken avtalsform ni har och era fakturor.  

Vi hjälper dig spara energi

Effektflexibilitet - en del av energiomställningen

Kan ert företag ställa sin effekt till förfogande? Då kan ni bidra till energiomställningen och samtidigt tjäna pengar.

Flexibilitet är ett område som stödjer omställningen till mer förnybar energiproduktion, både lokalt och nationellt, och bidrar till att göra elektrifieringen av samhället mer hållbar.

Elnätsutbyggnaden till Göteborg går för långsamt

Svenska Kraftnät har inlett processen med att förstärka överföringsförmågan till Västra Götaland och Göteborg. Problemet är att arbetet tar för lång tid för att hinna möta efterfrågan.

Vanliga frågor och svar

En del frågor får vi oftare än andra. För att förenkla har vi samlat svaren på dem på en sida. Kanske hittar du det du undrar här.

icon-closechevron-disc-rightmenu