GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Göteborgarnas eget energibolag

Vi gör staden ljusare och varmare, håller dig uppkopplad och ser till att samhällsfunktioner håller igång som de ska.

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad vilket innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. För oss handlar det om att tänka lite längre och ta ett större ansvar.

Vi ger tillbaka till staden

Häften av vårt överskott går tillbaka till staden. År 2021 innebar det 140 miljoner som investerades i infrastruktur, kultur och annan samhällsnytta för göteborgarna.

Våra energilösningar ska vara med och skapa en hållbar vardag varje dag.

Vi finns för dig, varje dag.

Göteborg Energi är mer än ett vanligt energibolag. Vi är göteborgarnas eget energibolag och ägs av Göteborgs Stad. Förutom att skapa hållbara och trygga lösningar inom energi och stadsfiber så jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg.

Det handlar om förnybar energi, smarta system och energieffektiva lösningar för boende, företag och transporter. Göteborg står inför en omfattande stadsutveckling med massor av spännande utmaningar och tillsammans med våra kunder vill vi gå längst fram i utvecklingen för en mer hållbar stad.

Mycket mer än bara el

"Vi har gått från fokus på produkter till fokus på nytta för våra kunder. Jag tycker vårt kundlöfte att göra det enkelt för dig att göra hållbara val sammanfattar det på ett bra sätt." - Alf Engqvist VD, Göteborg Energi.

Tre medarbetare

Göteborg Energi har nästan 1 000 medarbetare. Möt tre av våra kollegor!

Samarbeten och sponsring

I vårt uppdrag ingår också att uppmuntra nya tankar och lösningar på de utmaningar vi står inför. Därför stöttar vi en mängd projekt. Det kan handla om allt från avancerad forskning till ljusare gångtunnlar.
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus