GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Din kunskap är vår framtid

Vi har alla ett ansvar att göra vårt bästa för en hållbar framtid. Som energibolag är vårt uppdrag extra viktigt. 

Därför behövs innovativa och nytänkande medarbetare som tror på en ljus framtid och kommer med nya lösningar på de energiutmaningar vi står inför. På Göteborg Energi är därför samarbetet med studenter och högskolor en viktig del i vår verksamhet.

Göteborg Energi är ett av Sveriges största energibolag och erbjuder el, fjärrvärme, fjärrkyla, gas, energitjänster och stadsfiber. Vi jobbar mot såväl företag som privatpersoner. Vi har medarbetare inom alla tänkbara yrkeskategorier, men framförallt arbetar det många ingenjörer, tekniker och projektledare hos oss.

Spännande projekt

Att hitta långsiktigt hållbara energilösningar för vår stad är viktigt för vår stad. Vi satsar stort på utveckling för förnybar och återvunnen energi. Därför har vi många spännande utvecklingsprojekt och ett nära samarbete med bland annat Chalmers.

Energibranschen är en framtidsbransch med både utvecklingsmöjligheter och spännande utmaningar. Som ingenjör eller tekniker kan du exempelvis arbeta med att bygga, drifta, planera, underhålla och utveckla våra anläggningar. Genom att skapa miljökloka och långsiktiga energilösningar för boende, företag och transporter i vår stad är du som medarbetare med och gör skillnad på riktigt och varje dag för staden och göteborgarna.

Examensarbete

Vill du göra ditt examensarbete hos oss på Göteborg Energi? Om du som student har ett förslag på ett exjobb som du tror passar in i vår verksamhet är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Hör av dig till där du beskriver ditt förslag så konkret som möjligt. Berätta även om:

  • Vilken högskola/universitet du studerar på
  • Vilka kurser du har läst och läser
  • När du vill börja ditt exjobb
  • Omfattningen på exjobbet
  • Om du vill skriva exjobbet tillsammans med någon

Praktik

Är du intresserad av att göra praktik hos oss är du välkommen med en ansökan. Kontakta oss via och berätta om:

  • Vilken skola, utbildning och årskurs du går eller vem som är praktikanordnare
  • Syftet med praktiken
  • När du vill gör din praktik
  • Omfattning

Vi erbjuder praktikmöjligheter utan anställningsförhållande vilket förutsätter att du är försäkrad av skolan eller praktikanordnaren.

Har du frågor om examensjobb eller praktik hos oss går det bra att mejla dem till samma adress, Tänk på att vara ute i god tid med din ansökan till oss.

Vill du veta mer om våra värderingar? Läs mer på sidan Det här tror vi på.

Praktiken gav Martha en drömstart

Från reklambyrå i Bogotá till marknadsföring i Göteborg. Martha Vera från Colombia är marknadsföraren som träffade en svensk man, flyttade till Sverige och tack vare Jobbsprånget fick praktikplats hos oss på Göteborg Energi.
icon-closechevron-disc-rightmenu