GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Din kunskap är vår framtid

Vi har alla ett ansvar att göra vårt bästa för en hållbar framtid. Som energibolag är vårt uppdrag extra viktigt. Därför behövs innovativa och nytänkande medarbetare som tror på en ljus framtid och kommer med nya lösningar på de energiutmaningar vi står inför. På Göteborg Energi är därför samarbetet med studenter och högskolor en viktig del i vår verksamhet.

Göteborg Energi är Sveriges fjärde största energibolag och erbjuder el, fjärrvärme/kyla, gas, energitjänster och stadsfiber Vi jobbar mot såväl företag som privatpersoner. Vi har medarbetare inom alla tänkbara yrkeskategorier, men framförallt arbetar det många ingenjörer, tekniker och projektledare hos oss.

Spännande projekt

På Göteborg Energi vill vi hitta långsiktigt hållbara energilösningar för vår stad. Vi satsar stort på utveckling för förnybar och återvunnen energi. Vi har många spännande utvecklingsprojekt och har ett nära samarbete med bland annat Chalmers.

Lösningar för framtiden

Energibranschen är en framtidsbransch med både utvecklingsmöjligheter och spännande utmaningar. Som ingenjör eller tekniker kan du exempelvis arbeta med att bygga, drifta, planera, underhålla och utveckla våra anläggningar. Genom att skapa miljökloka och långsiktiga energilösningar för boende, företag och transporter i vår stad är du som medarbetare med och gör skillnad på riktigt och varje dag för staden och göteborgarna.

"Vi har många spännande pilotprojekt och samarbeten med både näringsliv och akademi."

Filippa, utvecklingsingenjör på Göteborg Energi

Examensarbete

Vill du göra ditt examensarbete hos oss på Göteborg Energi? Om du som student har ett förslag på ett exjobb som du tror passar in i vår verksamhet är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Hör av dig till där du beskriver ditt förslag så konkret som möjligt. Berätta även om:

 • Vilken högskola/universitet du studerar på
 • Vilka kurser du har läst och läser
 • När du vill börja ditt exjobb
 • Omfattningen på exjobbet
 • Om du vill skriva exjobbet tillsammans med någon

Våra aktuella examensarbeten

Nycklars påverkan på logistiken vid mätarbyten.  

Göteborg Energi skall byta ut 270 000 mätare under 2020-2021. Det är många mätare som skall bytas och det kräver att tekniker snabbt kan få tillträda till fastighetsägarnas hus. För att logistiken skall fungera krävs att material och personal är på plats men även att rätt nycklar är tillgängliga. Centrala nyckelfunktionen har nycklar till samtliga fastigheter men vet inte om dessa passar. Att på korttid testa samtliga nyckar låter sig inte göras. Uppdraget är att beräkna hur många nycklar som är felaktiga, med hjälp av statistiska metoder - samt redovisa vad bristkostanden är och hur den kan undvikas.  

Du/Ni får handledning och vi får svaret på hur arbetet kan genomföras.

 • Profil: Kandidatprogram inom ekonomi, logistik, statistik eller annan utbildning. Intresse att fördjupa och praktisera dina kunskaper inom statistik.

 • Startdatum: omgående

 • Omfattning: Kandidatuppsats (15hp)

 • Antal deltagare: 1-2 personer

Kontaktperson: Nikola Avramovic, enhetschef 031-625926 eller

Ansökan skickas till

 

Praktik

Är du intresserad av att göra praktik hos oss är du välkommen med en ansökan. Kontakta oss via och berätta om:

 • Vilken skola, utbildning och årskurs du går eller vem som är praktikanordnare
 • Syftet med praktiken
 • När du vill gör din praktik
 • Omfattning

Vi erbjuder praktikmöjligheter utan anställningsförhållande vilket förutsätter att du är försäkrad av skolan eller praktikanordnaren.

Har du frågor om examensjobb eller praktik hos oss går det bra att mejla dem till samma adress, Tänk på att vara ute i god tid med din ansökan till oss.

Vill du veta mer om våra värderingar? Läs mer på sidan Det här tror vi på.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus