GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Johan står intill sin tankstation.

Gasefuels säljer biogas levererad av Göteborg Energi

Ordentlig kvalité på gas, en leverans som går som klockan och en nära kundkontakt har gjort livet enklare för Johan Benjaminsson och hans småskaliga tankstation för biogas.

Det var Göteborg Energis gasledningar som fick att Johan Benjaminsson, VD, och hans bror att fatta beslut om att etablera sin tankstation för biogas i Aröds industriområde i Göteborg. 

- Göteborg Energi hade ju redan investerat i infrastrukturen, så vi behövde bara koppla på oss, berättar Johan. 

För Johan var det också viktigt med en pålitlig leverans och god kvalité på gasen. 

- Vi är ett serviceföretag, därför är det viktigt att alltid kunna ha öppet – det får helt enkelt inte bli avbrott i gastillförseln. Därför är det bra att jobba med er på Göteborg Energi. Ni tar leveransen på allvar. Det är aldrig avbrott och kvalitén på gasen ni levererar är jämn och fin.

Nöjda kunder med hållbarhet i fokus

Gasefuels tankstation är inte den lättaste att hitta på Aröds industriområde på Hisingen. Men trots det stannar bilar till och tankar med jämna mellanrum under tiden Johan berättar om sin verksamhet. 

- Här kommer en till! Vi kollar om vi kan prata lite med honom, säger Johan och reser sig upp för att promenera bort till den mörkblåa kombibilen som just stannat till vid hans tankstation.

De småpratar lite och kunden berättar att han är riktigt nöjd med biogas, något som Johan berättar att han ofta får höra från sina kunder.

- Det känns väldigt positivt att man börjar prata mer om biogas och hållbarhet, berättar Johan.

Johan visar en anslutning till Göteborg Energis biogasnät.

Full fart framåt med kasserad lök i tanken

- Elbilar får förstås mycket uppmärksamhet nu för tiden. Men biogasen och biogasdrivna bilar är också ett koldioxidneutralt alternativ. Biogasbilar är inte heller så dyra och därför något som många har råd med, förklarar Johan.

Att biogasen är koldioxidneutral vet Johan från den ursprungsmärkning som biogasen har. Han fiskar fram sin mobil ur fickan och läser högt från ett e-post meddelande.

- Den här månaden skriver Martin [från Göteborg Energi] att biogasen kom från gödsel, halm och kasserad lök, bland annat. 

På frågan om hur han ser på framtiden säger Johan muntert:

- Det får framtiden utvisa! Vi tror på biogas och vi kommer absolut att fortsätta satsa på det.

Gasefuels

  • Grundades: 2016 av Johan Benjaminsson och hans bror Gunnar
  • Är: ett familjeföretag från Västsverige
  • Antal anställda: 2
  • Köper: biogas och el av Göteborg Energi

 

Är ditt företag intresserat av biogas?

Låt en av våra säljare kontakta er för att hitta rätt lösning för er verksamhet.

icon-closechevron-disc-rightmenu