GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Vad kostar det att ladda?

Rörligt pris på laddning

Vi har infört rörligt pris på laddning. För dig som laddkund innebär det att vårt laddpris sänks när elpriset på elmarknaden sjunker och att vårt laddpris ökar när elpriset på elmarknaden stiger. Införandet av rörliga laddpriser innebär också att du på eftermiddagen kan se våra preliminära priser för morgondagen. 

För oss är det viktigt att våra laddpriser speglar elpriset på den stundtals oroliga elmarknaden. Om priset är högt är det en indikation på att det är ont om el i systemen och vice versa. Samtidigt är det viktigt att notera att spotpriset bara är en del av kostnaden för att ladda. Läs mer om vår prissättning.   

Aktuella priser

Aktuella priser när du laddar hos på någon av våra laddstationer.
*Morgondagens priser uppdateras kl 15.00.
Laddplats Sisjön AC 22kW idag, 7,00 kr/kWh

Samtliga priser är inklusive moms.

Hur vi sätter våra laddpriser

Göteborg Energi baserar sitt laddningspris på spotpriset, det rörliga priset för el. Men elpriset, och vårt påslag, är en relativt liten del av hela priset för laddning.  

En av de största beståndsdelarna av laddpriset är kostnaden för avskrivningar. Laddapparaturen avskrivs på relativt kort tid, fem år, på grund av att utrustningen slits och att tekniken går fort framåt vilket gör att den snabbt ses som föråldrad.

Dessutom tillkommer nätavgifter, drift- och underhållskostnader, pris för molntjänsten och personalkostnader. 

Eftersom elmarknaden är orolig försöker vi justera laddpriset regelbundet, både uppåt och nedåt. I dagsläget får vi liten, eller ingen vinst, på våra laddstationer utan försöker möta våra kostnader och samtidigt hålla en så rimlig prisnivå som möjligt för våra kunder.

icon-closechevron-disc-rightmenu