GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Energieffektivisering

Avtalet gav föreningen mer tid

Med Drift- och underhållsavtalet kan bostadsrättföreningen Lilla Torget lämna över allt underhållsansvar för värme, ventilation och kyla till Göteborg Energi. 

– I hjärtat av Göteborg ligger vår bostadsrättsförening Lilla Torget i en kulturmärkt huslänga från 1807. Husen totalrenoverades för fem år sedan men det är fortfarande väldigt gamla byggnader som kräver kontinuerligt underhåll. Som styrelse i en bostadsrättsförening är det svårt att ha koll på alla myndighetskrav som att rapportera in köldmedium - samt att byta filter och att hålla nere förbrukningen. Vi vill ha en lättskött förening som klarar sig bra ekonomiskt.

Överlämning av drift och underhåll

– För två år sen tecknade vi ett Drift- och underhållsavtal med Göteborg Energi. I och med det kunde vi lämna ifrån oss allt arbete som är kopplat till ventilation, värme och kyla i form av reparationer, underhåll och tillsyn. I och med avtalet har vi nu en regelbunden dialog med Göteborg Energi som ansvarar för allt arbete och ger oss förslag på förbättringsåtgärder som kan ge föreningen bättre kontroll över våra kostnader och vår energiförbrukning.

Bättre kontroll och mer tid över   

Genom att välja avtalet Drift och underhåll vet vi att föreningen kommer att vara i gott skick och att vi blir så energieffektiva som möjligt. Tack vare vår nära kontakt med Göteborg Energis drifttekniker kan vi styra vår inomhustemperatur bättre, bland annat genom att sänka gradtalet på fjärrvärmen. Det är oerhört skönt att kunna köpa sig denna frihet och lämna över allt ansvar.

BRF Lilla Torget

  • Byggår: 1807
  • Antal lägenheter: 55 lägenheter och fyra affärslokaler som hyrs ut av föreningen.
  • Har serviceavtalet Drift och underhåll vilket innebär att Göteborg Energi sköter driften, underhållet och tillsynen av fastighetens tekniska installationer.

Är drift och underhåll något för er?

Avtalet gör att din förening slipper sköta driften och underhållet av er fjärrvärmecentral och de tekniska installationer som rör er uppvärmning.

icon-closechevron-disc-rightmenu