GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Ladda hemma

Säkert och enkelt

Att ladda sin elbil hemma är både enkelt och bekvämt. Det är oftast billigare än att ladda på stan och du har alltid fulladdade batterier när du kör hemifrån.

2 000 kronor rabatt med ett elavtal

För dig som kan installera hemma erbjuder vår samarbetspartner Eways både laddboxar samt en nyckelfärdig installation och kan hjälpa dig med dina frågor eller funderingar. Dessutom har vi ett erbjudande där du får 2 000 kr rabatt på deras laddboxar när du tecknar ett nytt 3- eller 5-årigt elavtal med oss. 

Sänk dina kostnader med Ladda-hemma-stödet

Naturvårdsverket erbjuder ett Ladda-hemma-stöd som är ett engångbelopp där du kan få tillbaka 50% av kostnaderna för laddbox och installation (till ett värde av max 10 000 kronor). Läs mer och ansök på Naturvårdsverkets webbsida.

Så här enkelt är det

Diagram som visar timpriser

Timpris

Vill du själv styra din elkostnad? Då kan vårt timprisavtal vara något för dig! Genom att ladda elbilen eller sätta på torkskåpet när andra inte gör det så blir det nämligen billigare för dig.
En kvinna lastar ur matvaror ur sin elbil medan den står  på laddning.

Ladda Smart

För dig som bor i en bostadsrättsförening eller av någon anledning inte har möjlighet att installera laddbox erbjuder vi Ladda Smart.

Ladda Smart är vårt rekommenderade erbjudande med avancerade laddare till BRF:er, företag och fastighetsägare.

Varför laddare?

Vi rekommenderar att du använder en laddare som är anpassad för elbilsladdning och som också har installerats säkert. Det är viktigt att alla elkablar och kontakter klarar av den höga strömstyrkan som elbilsladdning innebär, vilket garanteras om installationen görs av behörig elektriker. Vi avråder dig att ladda din el- eller hybridbil i ett vanligt vägguttag, eftersom det kan leda till överhettning då vägguttag inte är gjorda för att klara av en så pass hög strömstyrka under en längre tid. Har du en laddbox stängs elen av automatiskt när ditt batteri är fulladdat eller om något skulle bli fel.

Att köra elbil kostar ungefär
2–5 kr/mil i elkostnad.

Vanliga frågor om elbilsladdning

Hitta din närmaste laddplats med hjälp av vår laddkarta.

Laddkarta

Beroende på elavtal, bilmodell och hur du kör din bil så landar kostnaden för elen på runt 2-5 kr per mil. Idag görs 90% av all laddning hemma eller på arbetsplatsen.

Det är svårt att ge ett generellt svar, men börja med att kontrollera följande:
• Att kabel är ansluten på korrekt sätt.
• Att nödstoppsknappen inte är intryckt.
• Att du har uppkoppling, annars startar inte appen laddning.
• Att din bil har uppdaterad mjukvara som accepterar laddaren.
• Det kan ha gått för lång tid från att bilen ”var beredd” att ta mot laddning tills laddaren började ladda. Lås och lås sedan upp bilen och prova igen.

Kartan på vår hemsida är en nationell databas över samtliga laddare som installeras. Det är ingen karta som vi själva administrerar men vi länkar till den.

De laddare som syns i appen är samtliga laddare som ingår i laddnätverket InCharge som vi använder som betalssystem. Det finns alltså fler laddare än bara våra i appen.

Om du hittar laddaren i appen kan du även starta och använda den i appen.

Hittar du en laddare på webben som inte finns i appen kan det vara en laddare av äldre modell. De går inte att koppla upp med betallösning, men kan ju så klart vara bra ändå.

Det finns möjlighet att ladda två bilar samtidigt vid varje laddare (gäller inte DC). Uttagstyperna är som följer:

DC laddning CHAdeMO anslutning upp till 50kW.
DC laddning CCS anslutning upp till 50kW.
AC laddning Typ 2 anslutning upp till 22kW.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-pluschevron-disc-down