GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Miljö och klimat

Elens ursprung

Den el vi levererar har vi delvis producerat själva i någon av våra solcellsparker Nya Solevi och Solinavium, något av våra vindkraftsverk eller kraftvärmeverk. Men merparten köper vi in från olika vatten-, sol- eller vindkraftsproducenter och via den nordiska elbörsen. 

Ursprung och miljöpåverkan 2022

I tårtdiagrammen nedan kan du se ursprunget för den el vi levererar och produktens miljöpåverkan. Det första diagrammet visar vår samlade elförsäljning fördelat på förnybar el (sol-, vind-, vattenkraft och biobränsle), fossila bränslen (kol, olja, naturgas och torv) samt kärnkraft. Diagram nummer två beskriver ursprunget för tillvalsprodukterna VattenEl, VindEl, SolEl och el märkt med Bra Miljöval och all den förnybara el som du som privatkund får som standardval utan extra kostnad. Det sista diagrammet visar ursprung för el till de företagskunder som inte aktivt gjort något miljötillval.  

Sammanställning elens ursprung 2022

Håll muspekaren över en del av diagrammet för att se vilket fält siffran motsvarar.

Bolagets samlade elförsäljning

CO2-utsläpp: 121 g/kWh Kärnbränsleavfall: 0,2 mg/kWh

Försäljning till alla privatkunder samt företag med miljötillval

CO2-utsläpp: 0 g/kWh Kärnbränsleavfall: 0 mg/kWh

Elmix för företagskunder som inte gjort miljötillval

CO2-utsläpp: 451 g/kWh Kärnbränsleavfall: 0,7 mg/kWh

Miljötillval

När du väljer förnybar el hjälper du till att snabba på utvecklingen mot en mer hållbar elproduktion. Genom att välja miljötillval är du som kund med och påverkar elens ursprung. Du väljer miljötillval när du väljer elavtal.

Genom att bli kund har du redan tagit ett första steg. Alla våra privatkunder får fossilfri el som standard. 

Alltid 100% fossilfria energikällor

Oavsett vilket avtal du väljer

Teckna elavtal först!

När du hittat rätt elavtal kan du anpassa avtalet efter dina behov och önskemål. Välj bland våra många tillval och skapa ditt perfekta elavtal.

Natur som gynnas av hållbart arbete

Hållbarhet som ledstjärna

Att arbeta hållbart är en ständigt pågående process inom alla våra ansvarsområden. Läs mer om hur vi bidrar till ett hållbart Göteborg.
icon-closechevron-disc-rightmenu