GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Håll dig uppkopplad!

Privat installation för webb, TV- och IP-telefoni.

Företag eller bostadsrättsförening?

Hitta rätt kontaktvägar och erbjudande som passar er.

Koaxialnät eller fibernät?

Om du kan dra koaxialnät eller fibernät beror på dina förutsättningar.

Vad kostar det?

Priset för anslutning skiljer sig åt beroende på nät och dina förutsättningar.

Tillgängligt tomrör (från installation av fjärrvärme).
19 900 kr
 

Rör i gatan (avstick* som är planerade)
29 000 kr
 

Rör i gatan (utan planerade avstick* )
Kontakta oss för offert
 

*Med avstick menas att huvudfibernätet delas på flera användare. 

För anslutning till koaxialnätet kontaktar du Seths Open Network som är nätets operatör. Där kan du också få prisuppgifter och se vilka tjänster för nätet som erbjuds.

Så ansluter du dig!

Så går det till att gräva och ansluta till våra olika nät.

Offert & tidsplan
Offert & tidsplan
Kontakta oss. Om du inte har rör på plats skickar vi avtal och offert på detta. Tidsplanen utgår ifrån datumet då det övergripande avtalet kommit in. Vid efteranslutningskampanj i området kan tidsplanen bli längre.
Förberedelse
Förberedelse
Vår underentreprenör kontaktar dig och bokar tid. Entreprenören gräver fram tomröret till huset. Därefter tar nästa entreprenör vis för att borra in tomröret, blåsa in fibern och sätta upp mediakonverteraren.
Installation & anslutning
Installation & anslutning
När fibern är på plats kan du koppla upp dig med hjälp av valfritt tjänsteföretag.

Fiber är framtiden!

Göteborg växer och med det behovet av en stabil infrastruktur. Inte minst när det kommer till fibernätet. Det är kort sagt både en förutsättning och en självklarhet för många av oss. Det vet vi på Göteborg Energi och GothNet som är vårt helägda dotterbolag med ansvar för Göteborgs stadsfiber för data- och telekommunikation.

Vårt fibernät används varje dag av viktiga samhällsfunktioner som sjukhus, polis och räddningstjänst. Det måste helt enkelt fungera  för att vi göteborgare ska känna oss trygga. Därför jobbar vi dygnet runt med service och underhåll av våra nät, men också för att skapa ibernät som är beredda för framtidens utmaningar och möjligheter.  

Några vanliga frågor om våra nät

Kontakta oss på 031 - 62 62 62 så tittar vi på om vi äger stadsnätet där du bor. Om så är fallet hjälper vi dig att beställa.

Räkna med fyra till sex veckor i de fall där du redan har tomrör på din tomt från en tidigare fjärrvärmeinstallation. Om du inte har några tomma rör på din mark kan du räkna med 12-14 veckor. Tidsestimeringen gäller endast i de områden vi redan har fiber i.

Nej, I dagsläget bygger vi inte ut i nya områden utan ansluter bara där vi redan finns.

Göteborgarnas eget bolag

Göteborg Energi ägs av Göteborgs stad. Det betyder att vi ger tillbaka vårt överskott till staden. Till exempel ser vi till att belysa mörka platser eller installera gratis laddningsplatser för din mobiltelefon.
icon-closechevron-disc-rightmenu