GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Ett foto av ett förskolebarn som liggandes mot en blank bordsyta lyfter en grön plastbit och tittar utforskande på reflektionen den ger.

Elnät – kraften hem till dig

Håller elen på att ta slut?

Se vår film som förklarar varför vi behöver hjälpas åt med vårt gemensamma elnät. Vill du veta mer om varför vi infört en effektavgift som en del av elnätsavgiften för villakunderna?

Checklista vid elavbrott eller fjärrvärmeavbrott
En tecknad bild med ritning på elens gång från skapande till hus.

Så fungerar elnätet

Elnätet är del av Göteborgs energisystem - 700 mil långt och med en leveranssäkerhet på 99,99 procent. Detta svårslagna resultat är möjligt bland annat tack vare att mer än 95 procent av nätet ligger under jord och därmed inte påverkas av oväder.

Så funkar det

Mörkt och kallt? Det är svårt att föreställa sig ett liv utan el i ledningarna.
Lars Edström som ler.

Hur säkert är elnätet i Göteborg?

Lars Edström, VD på Göteborg Energi Nät AB berättar hur vi kan ha en leveranssäkerhet på 99,99%.

Vanliga frågor om elnätet

För att få el hem till dig behöver du både elnätsavtal och elhandelsavtal, och därför får du också en elnätsfaktura och en elhandelsfaktura.

Elnätsbolaget sköter tekniken och underhållet av elnätet och sätter sitt pris för sina tjänster. Vilket elnätsbolag du har beror på var du bor eller var din anläggning ligger och vem som äger elnätet just där. Du kan inte själv välja elnätsbolag.

Bor du i Göteborg så är Göteborg Energi ditt elnätsbolag.

När du har tecknat ett elnätsavtal väljer du fritt den elhandelsleverantör du föredrar. Från elhandlaren faktureras du för den el du förbrukar.

Läs mer

Läs om hur priset för elnätet räknas ut på länken nedan.

Elnätspris

Läs om vad som ingår genom att klicka på länken nedan.

Elnätsavgift

Om du vill ansluta en nybyggd fastighet/bostad eller som av någon annan anledning inte är ansluten till elnätet behöver du ta kontakt med en behörig elinstallatör som i sin tur tar kontakt med oss.

Läs mer om hur en anslutning går till på på länken nedan.

Ansluta

Vad betalar jag för?

Du som bor i Göteborg är med och betalar för vårt gemensamma elnät. I din avgift får du inte bara tillgång till elnätet du är också med och bidrar till en ljusare och varmare stad.
icon-closechevron-disc-rightmenu