GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Din elmätare

Vi läser av din elmätare minst en gång i månaden med hjälp av fjärravläsning. Tack vare detta blir du fakturerad för din faktiska förbrukning vid varje faktureringstillfälle. De flesta elmätare innehåller även en brytare som kan manövreras med vår fjärrkontroll. 

Stäng av strömmen, inte elmätaren 

Om du av någon anledning behöver bryta strömmen är det viktigt att du gör det på rätt sätt, så att fjärravläsningen fortfarande fungerar som den ska. Vad som gäller är att huvudströmbrytaren på mätartavlan ska vara påslagen. Skulle strömmen brytas med huvudströmbrytaren, eller om huvudsäkringen på mätartavlan skruvas ut, rapporteras inte din mätarställning till oss. Vi ser inte vad som händer i nätet och kan då inte upptäcka eventuella avbrott. Mätaren felanmäls och vi skickar ut en montör i onödan. Hur du gör beror på vilken mätare du har. Nedan finns beskrivning av de tre vanligaste elmätarna.

Så här fungerar elmätarna. 

Här nedan hittar du manualer för Göteborg Energis tre vanligaste elmätarna. Observera att du inte kan bryta strömmen på mätaren om du har en GE 1-fasmätare. Då bryter du istället strömmen i gruppcentralen (proppskåpet) där säkringarna finns samlade.

Nya smarta elmätare

Inom de närmsta åren kommer du att få din elmätare utbytt till en ny smartare elmätare. Alla elmätare i vårt elnät ska vara utbytta innan 2025.

icon-closechevron-disc-rightmenu