GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Stadsfiber privat

Fibernät och koaxialnät

De två fibervarianterna som finns tillgängliga hos oss är fibernät eller koaxialnät. Om du kan dra koaxialnät eller fibernät beror på dina förutsättningar. Vi hjälper dig gärna att se över dina möjligheter. På den här sidan kan du läsa mer om de olika näten och få en prisuppskattning.

Fibernät

Med fibernät kan du få tillgång till bredbandstjänster som internet, telefoni och IP-TV. Fibernätet ger dig möjlighet till ett snabbt och stabilt internet och eftersom nätet ligger nedgrävt hålls driften igång och störningar är ovanliga. Att gräva för fiber till din villa är en investering både idag och för framtiden.

I dag har vi två olika kommunikationsoperatörer i vårt fibernät, iTUX och Seths Open Network.
 
Vad kostar det att installera fibernät?
Priset varierar och beror bland annat på om du sedan tidigare har grävt för fjärrvärme och har tomrör nedgrävda i samband med fjärrvärmeinstallationen eller inte. Är det förberett med tomrör från vårt skåp till huset blir kostnaden lägre
 
Tillgängligt tomrör (från installation av fjärrvärme)
19 900 kr
 

Rör i gatan (avstick* som är planerade)
29 000 kr
 

Rör i gatan (utan planerade avstick* )
Kontakta oss för offert
 

*Med avstick menas att huvudfibernätet delas på flera användare. 

Koaxialnät

Koaxial är en annan typ av nätanslutning som finns kvar i några områden. Det är det första nätet man byggde för bredband. Koaxanslutning ger dig möjlighet för bredbandstjänster som internet och kabel-TV.
 
Vad kostar det att installera koaxnät?
För anslutning till koaxialnätet kontaktar du Seths Open Network  som är nätets operatör. Där kan du också få prisuppgifter och se vilka tjänster för nätet som erbjuds.

icon-closechevron-disc-rightmenu