GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Ställ din fråga till kundservice

Vi svarar oftast inom en arbetsdag, men vi kan behöva mer tid på oss beroende på ärendets karaktär. 

Vill du hitta alla dina fakturor, byta avtalsform, beställa e-faktura eller se din elförbrukning? Du vet väl att du kan lösa de flesta av dina äranden själv på Mina sidor!

El är uppdelat i två olika kostnader, elnät och elhandel. Ditt elnätsbolag tar betalt för distributionen av strömmen medan elhandelsbolaget tar betalt för det du förbrukar.

Som både elhandel- och elnätskund får du två fakturor, en för vardera del, och de har två olika kundnummer och fakturanummer. De kommer från olika system och det kan därför skilja sig hur ofta vi skickar fakturan till dig, varje, varannan eller var tredje månad.

Läs mer om skillnaderna mellan elhandel och elnät på länken nedan.

Om du redan är kund hos oss kan du se vilka/vilket avtal och faktura du får från oss på Mina Sidor. Klicka på länken nedan för att logga in, du hittar det under Avtal & Faktura.

Vad är skillnaden mellan elhandel och elnät?

Mina Sidor

Varför har jag två olika kundnummer ?

Se status för dina fakturar genom Mina Sidor, klicka nedan för att logga in. Du hittar din fakturor och betalstatus under "Faktura".

Mina Sidor

Jag har betalat min faktura men den står som obetald på Mina Sidor?

Att elpriset är så dyrt just nu beror på flera olika faktorer. Tre av de viktigaste just nu är:

> Rysslands invasion av Ukraina påverkar elpriset eftersom osäkerheten kring gasen i Europa trissat upp priserna.

> Den hydrologiska balansen är låg, det vill säga vår vattentillgång i magasinen. Det gör att vi inte kan nyttja el från vattenkraft i samma utsträckning som vi brukar, något som annars är något man gör när vind- och solkraft inte levererar.

> Lägre nivå av kärnkraft i elsystemet på grund av planerade och oplanerade underhållsstopp.

På vår sida Elmarknaden förklarar vi mer och ger tips på energieffektivisering och hur du kan resonera runt ditt val av elavtal.

Funderar du på vilket elavtal du har? Logga in på Mina sidor med bank-id eller användarnamn och lösenord för att se över ditt elavtal.

Elmarknaden

Mina sidor

Bankbetalningar tar upp till 3 arbetsdagar att komma fram, om du nyligen gjort en betalning men fortfarande ser fakturan som obetald på Mina Sidor kan du kolla status på betalningen hos din bank.

Hur kan jag betala?

Ett OCR-nummer är ett referensnummer som används när du betalar din faktura. Numret är unikt för varje faktura, på så sätt kan betalningen knytas till rätt faktura.

Tänk på att du kan fler än ett avtal hos oss samtidigt och därmed ett OCR nummer per faktura, därför är det viktigt att du anger rätt OCR nummer när du betalar.

Du hittar ditt OCR-nummer på din faktura. Logga in och se dina fakturor på Mina Sidor om du inte har din faktura till hands.


Mina Sidor

Varför får jag flera fakturor från er?

Du hittar ditt OCR på din faktura. Ditt OCR-nummer är unikt för varje faktura, var noggrann med att du tittar på rätt faktura innan du betalar.

Om du saknar din faktura kan du logga in på Mina Sidor och öppna upp fakturan för att se OCR-numret. Klicka på "Fakturor och välj sedan fakturan som du skall betala.

Mina Sidor

De nya priserna träder i kraft 1 januari varje år.

Hur kan vi hjälpa dig?
* För information om hur vi behandlar dina personuppgifter: Integritetspolicy
icon-closechevron-disc-rightmenu