GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Detaljbild på en man som sitter i en bil och letar efter laddstationer för elbil i sin smartphone-app.
Guide

Kom igång med elbilsladdning!

Nu är vi i slutfasen av uppdateringen av våra laddstationer och du behöver använda appen Ladda din elbil för att starta och stoppa laddningen för alla normalladdare. 

Nu har vi börjat ta betalt på våra stationer: ordinarie pris för normalladdare 2.50 kr/kWh och 3.50 kr/kWh för snabbladdare med DC-uttag. Om laddplatsen är grå i appen så gäller fortsatt att du kan ladda kostnadsfritt genom att bara sätta i kabeln för att starta laddningen automatiskt. 

Hur gör jag för att ladda min elbil?

Börja med att registrera dina uppgifter och ett betalkort i appen. Det gör att nästa gång du laddar i någon av våra laddstationer så går det mycket snabbare och lättare. För privatpersoner gäller inte längre laddkort eller laddbrickor.

Här hittar du din laddplats!

Hitta våra laddplatser på laddkartan.

Har du frågor? 

Kontakta vår kundservice på 031-62 62 62.

Vanliga frågor om laddning

Hitta din närmaste laddplats med hjälp av vår laddkarta.

Laddkarta

Beroende på elavtal, bilmodell och hur du kör din bil så landar kostnaden för elen på runt 2-5 kr per mil. Idag görs 90% av all laddning hemma eller på arbetsplatsen.

Det är svårt att ge ett generellt svar, men börja med att kontrollera följande:
• Att du har senaste versionen av ladd-appen.
• Att kabel är ansluten på korrekt sätt.
• Att nödstoppsknappen inte är intryckt.
• Att du har uppkoppling, annars startar inte appen laddning.
• Att din bil har uppdaterad mjukvara som accepterar laddaren.
• Det kan ha gått för lång tid från att bilen ”var beredd” att ta mot laddning tills laddaren började ladda. Lås och lås sedan upp bilen och prova igen.

Att ändra vårt beteende kring elanvändning är den viktigaste delen för att minska effekttopparna. Men utöver en ny prismodell så jobbar vi även med:

• Stora satsningar på reinvesteringar i ledningsnätet och vi har uppdaterat våra riktlinjer för dimensionering för att kunna täcka lokala behov av laddning när åtgärderna ändå genomförs.

• Utökat prognosarbete över effektutvecklingen. I diskussion med våra regionnätsleverantörer så tar vi fram prognoser på vårt behov av överföring från överliggande nät så att dessa har tid att förbereda sig på det ökade behovet av kapacitet.

• Vi har tagit fram ett konkret förslag till stamnätsägaren Svenska Kraftnät som skulle fördubbla elnätskapaciteten i Göteborgsregionen och vi arbetar aktivt för att det ska genomföras.

• Vi håller också på att skapa en handelsplats för effekt och i olika projekt skapa nya möjligheter att använda fastigheter och elbilar som energilager.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plusicon-tickchevron-downchevron-up