GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
En av Göteborg Energis medarbetare diskuterar gasnätets möjligheter med en kund i industrimiljö.

Svartinfra - en strålande värmekälla

Med svartinfra ansluten till gasnätet får du en effektiv och energisnål uppvärmning i din industrilokal, logistikhall eller verkstad. Svartinfra kan installeras i befintliga såväl som nyproducerade fastigheter. 

Har du en stor lokal som personalen tycker är lite kall, dragig och småfuktig? Tar det för lång tid att värma upp lokalen? Har ni stora portar som öppnas och släpper in kylan? Är värmefläktarna bullriga och drar upp damm och smuts i luften? Kanske är värmekostnaderna också lite för höga. Om du känner igen dig i detta så kommer gasdriven svartinfra att passa utmärkt som värmelösning i lokalen.

Om svartinfra

Svartinfra är en väletablerad teknik som har funnits i snart hundra år och används mycket i Europa. Den kallas även infravärme, gasinfra eller IR-värme. Svartinfra drivs med biogas eller naturgas som levereras via det fasta gasnätet. Med en enkel anpassning kan svartinfra även drivas med vätgas, vilket gör tekniken framtidssäker. De heta förbränningsgaserna leds i ett slutet rör som värms upp till flera hundra grader och strålar ut värme över hela lokalen. Det fungerar precis som infravärmen på uteserveringen eller hemma på altanen fast i mycket större skala. ”Svart” i namnet kommer från att röret inte blir så hett att det glöder utan förblir svart.

Svartinfrans värmestrålar hamnar där de gör mest nytta. Människorna i lokalen upplever värmen direkt och kalla arbetsmaterial värms snabbt upp till en behaglig arbetstemperatur. Luften värms inte upp i onödan för att hamna högt under taket till ingen nytta. Infravärmarna kan installeras i olika längder och effekter i befintliga såväl som nyproducerade fastigheter 

Fördelar med svartinfra

  • Jämnare temperatur och mindre fukt
  • Tystare arbetsmiljö
  • Mindre damm i cirkulation jämfört med fläkt
  • 30-50% effektivare än ett luftburet värmesystem
  • Värme utan fördröjning
  • Tryggt och enkelt

Lokaler

Svartinfra passar särskilt bra i stora lokaler med högt i tak och med stora portar som öppnas och stängs ofta – till exempel lokaler för logistik, lager, verkstad och produktion. Även utställningshallar eller sporthallar kan glädja sina besökare med en varm och behaglig miljö. Tekniken kan också skapa olika temperaturzoner som kan värmas upp separat.

Svartinfran bara finns där och funkar. Det är en faktor mindre att tänka på.

Jon Ström, General Manager på Metalock Engineering.

Hur beställer jag svartinfra?

Om du redan är kund hos oss och ansluten till gasnätet kontaktar du en leverantör av svartinfra som tar fram ett förslag på installation. 

 

Jag vill ansluta min lokal till gasnätet

Om du är intresserad av att börja använda gas på din restaurang, kontakta oss gärna så berättar vi mer och guidar dig i de olika stegen. Börja med att göra en intresseanmälan på vår webb så får vi in alla viktiga uppgifter vi behöver, eller kontakta vår säljare. 

Vi valde svartinfra

Produktivitet och precision med svartinfra

För att säkerställa produktivitet och kvalitet utan att kompromissa med arbetsmiljön blev svartinfra den optimala värmelösningen för serviceföretaget Metalock Engineering.
Innertaket på en industrilokal med svartinfra

Pålitlig industripartner valde svartinfra

Med en stark kompetens inom verktygs- och formsättning och kundanpassade lösningar har Tooltec etablerat sig som en pålitlig företagspartner inom industrin. När produktionsenheten i Göteborg tvingades flytta in i nya lokaler var värmelösningen svartinfra ett krav, då den bidragit till såväl bättre inomhusklimat som precision i leveransen.

Vår säljare

Kontakta gärna mig för att prata gasnät och gasdrivna terrassvärmare.
icon-closechevron-disc-rightmenu