GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
VD Jonas Steen och projektchef Henric Wahlström berättar om fjärrvärme från Göteborg Energi.

Trygg fjärrvärme till anrikt byggbolag

Om sanningen ska fram vet vi faktiskt inte hur länge vårt samarbete med byggföretaget F O Peterson & Söner Byggnads AB har pågått. Minst i 35 år, men kanske sedan Göteborg Energi började leverera fjärrvärme till staden. Genom åren har företaget fortsatt att samarbeta med oss. Varför?

- Tja, ni är ju ganska dominerande på marknaden, inleder företagets VD Jonas Steen och skrattar. 

- Skämt åsido så är Göteborg Energi framför allt en stabil leverantör. Det handlar om driftsäkerhet – och där kan jag faktiskt inte minnas ett enda avbrott på rak arm, fortsätter Jonas.

Ett anrikt samarbete med anrikt bolag

Jonas Steen är fjärde generationens VD för F O Peterson. Det var hans farfars far, Frans Oscar Peterson som 1870 bestämde sig att klättra upp på karriärstegen från murarmästare till byggentreprenör. Hans avtryck lämnar spår efter sig ännu idag, så som byggnationen av Oscar Fredriks Kyrka – ett välkänt landmärke i Olivedal, Göteborg. Bolaget är inte bara det äldsta av sin sort i Göteborg, utan i hela landet. 

Intill Jonas sitter Henric Wahlström som är projektchef på företaget. Han har ofta kontakt med Göteborg Energi och han delar gärna med sig av både förbättringsförslag och lovord om oss.

- Min avdelning sysslar med nyproduktion av bostäder. När vi bygger dem har vi mycket kontakt med Göteborg Energi om el, fjärrvärme och ibland även fiber. Där är det väldigt viktigt att ha bra och smidiga kontakter, vilket Göteborg Energi löser med bara en kontaktperson. Det underlättar mycket, berättar Henric.

Oscar Fredriks Kyrka invigdes år 1892 efter byggnation av F O Peterson.

Göteborg Energi – ett företag att lita på

På frågan om vilka projekt som företaget har på gång som känns extra spännande nämner Henric bolagets planer för östra Kålltorp. Just nu för de samtal med Göteborg Energi om möjligheterna att framtidssäkra projektet genom att installera elbilsladdning. Att använda fjärrvärme framöver är dock en självklarhet. 

- Fjärrvärme är inte bara hållbart, miljövänligt och pålitligt. Det är också praktiskt eftersom man kan använda det som byggvärme under produktionen, berättar Henric.

- Sen när man bygger mitt i vintern och temperaturen plötsligt hamnar på minus tio grader, då måste bara värmetillförseln fungera. Annars kan det bli skador om det fryser, förklarar han vidare.

- Byggprocesser är komplicerade. Därför är det bra att man kan lita på Göteborg Energi, fyller Jonas i. 

F O Peterson & Söner

  • Grundades: 1870 av Frans Oscar Peterson
  • Är: ett göteborgskt familjeföretag sedan fyra generationer tillbaka. Drivs idag av Jonas Steen (VD) och hans bror Sven Steen (styrelseordförande)
  • Antal anställda: 90
  • Erbjuder: helhetslösningar inom nyproduktion, arkitektur, snickeri, entreprenad, fastighetsförvaltning och grundförstärkningar
  • Köper: fjärrvärme och el av Göteborg Energi

Vill du bli kontaktad av oss?

Låt en av våra säljare kontakta dig för att hitta rätt lösning för just din verksamhet.

icon-closechevron-disc-rightmenu