GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Ändra anslutning till elnätet

Har ni planer på att expandera er verksamhet? Då kan ni behöva ändra er befintliga elnätsanslutning.  

Nedan kan ni läsa om hur en ändring går till och vad ni behöver tänka på. Vissa ändringar är små och andra kräver mer arbete av fler inblandade, tänk på att vara ute i god tid!

Så här går det till att ändra din elnätsanslutning

Här har ni en checklista för hur det går till att ändra er elanslutning och vad ni bör tänka på.

Börja med att välja en auktoriserad elinstallatör. Ni kan använda Elsäkerhetsverkets söktjänst, ”Kolla elföretaget”, för att söka efter en auktoriserad elinstallatör. 

Genom att göra en föranmälan berättar ni för oss att ni behöver ändra er elnätsanslutning. Det är er installatör som hjälper er med föranmälan och skickar in den till oss. 

Föranmälan innehåller information vi behöver för att hantera ärendet, till exempel vilken anläggning det gäller och vad som ska ändras. Behöver vi någon komplettering så kontaktar vi er installatör. 

När föranmälan är komplett så registreras den. Ni kan följa ert ärende genom att logga in på Mina sidor.

Vi behandlar er föranmälan och ser över era förutsättningar. 

För att ändra er elnätsanslutning kan vi behöva schakta utanför er tomt och då behöver vi ansöka om tillstånd från kommunen eller från den som äger marken.

Offerten ni får gäller i 90 dagar men tänk på att ju snabbare ni godkänner den, desto snabbare kan vi sätta i gång.

 

När ni godkänt offerten får ni en orderbekräftelse och er installatör får ett installationsmedgivande och kan påbörja sin del av arbetet med ändringen. 

När arbetet är klart med er ändring så kontaktar er installatör oss genom att skicka in en färdiganmälan. När vi fått denna, så kontrollerar vi att arbetet som installatören utfört är enligt de anvisningar installatören fått av oss. Borträknat tid för schakt tar vår del av arbetet ungefär 7 arbetsdagar, och med schakt upp till 8 veckor. 

Efter godkänd kontroll blir anläggningen godkänd och spänningssatt. 

Har du ett pågående ärende?

På Mina sidor kan du följa ditt ansluta-ärende. Det är enkelt att skapa ett konto om du inte redan gjort det.

Elanläggningen är ert ansvar

Tänk på att ni är ansvarig för er elanläggning. På Elsäkerhetsverkets hemsida kan ni läsa mer om vad det ansvaret innebär.

icon-closechevron-disc-rightmenu