GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Tänk:Om-stipendiet tackar för många fina år

Från snåla tvättmaskiner till återvinning av solceller - vi tackar för tretton fantastiska år med Göteborg Energis hållbarhetsstipendium!

Tvättmaskiner som fångar in mikroplaster, smarta persienner som reglerar inomhusklimatet, avsaltning av havsvatten för industrin och eldrivna lastcyklar. Sedan 2009 år har vi på Göteborg Energi delat ut Tänk:Om-stipendiet, som genom åren visat hur små bidrag tillsammans kan göra en fantastisk nytta. 101 stipendiater har fått dela på nästan åtta miljoner kronor för att göra verklighet av sina hållbarhetsidéer. Vi har sett webbverktyg som tydliggör vårt klimatavtryck, återanvändning av armékläder, potatisbaserad plast och en podcast som analyserar hur vår konsumtion påverkar klimatet.

Flera av dessa projekt har vuxit och fått vingar. En del har uppmärksammats internationellt. Många av innovationerna fortsätter att göra nytta både för individer och vår planet, varje dag. Det är vi väldigt stolta över. 

Tillsammans har vi gjort skillnad - nu fortsätter arbetet

2021 blev det sista året som vi på Göteborg Energi delade ut Tänk:Om-stipendiet. Men hållbarhetsarbetet tar självklart aldrig slut. Det är viktigare än någonsin, även om insatserna förändras över tid.

Från vår fjärrvärme som ska vara 100% återvunnen och förnybar till 2025, och de tusen laddplatserna för elfordon vi satt upp i Göteborg, till vår lagring av solenergi i gamla bussbatterier och vårt deltagande i utvecklingen av infrastruktur för infångad koldioxid.
 
Med detta vill vi säga tack, efter tretton år med Göteborg Energis hållbarhetsstipendium. Tack till alla ni som sökt stipendiet, till er som fortsätter att tänka hållbart och siktar högt, och till alla våra kunder som varje dag gör kloka och medvetna val. Tack till er. Det är tillsammans som vi blir hållbaraihop. 

Ett urval av stipendiater genom åren

icon-closechevron-disc-rightmenu