GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
31 augusti - 2 september 2023

Frihamnsdagarna

Frihamnsdagarna är Sveriges nya arena för fria samtal. Här varvas seminarier, workshopar, debatter och framtidens kultur. Göteborg Energi är en av Frihamnsdagarnas partners.

Det är tredje gången som Frihamnsdagarna genomförs, i år mellan 31 augusti och 2 september. Under tre fullspäckade dagar fyller hundratals samhällsaktörer Bananpiren med seminarier, workshopar, debatter, kultur, mat och möten mellan människor och organisationer. Evenemanget är öppet för alla och entrén är gratis.

Göteborg Energi är partner och deltagare

Som partner förser Göteborg Energi Frihamnsdagarna med nätanslutning och tillgång till fossilfri energi. Vi har även en egen monter där du bland annat kan bli tipsad om vad man ska eller inte ska göra gör att använda elen smart, få en latte och tillsammans med Stadsmissionen ger vi dig möjlighet att göra om din gamla jeans till unika bärkassar. Dessutom sänder vi tillsammans med Energistrategipodden live från scenen Greta på fredag 1 september klockan 11:00–11:40:

Nu händer det äntligen! Industrin ställer om, transporterna elektrifieras och hela energisystemet ska både ställa om och skalas upp – samtidigt! För Göteborg innebär det tusentals nya jobb och en starkt lysande framtid för staden.
 
Men det ställer enorma krav för att lyckas: på några få år kommer elanvändningen mer än fördubblas i Göteborg. Det är på en skala vi aldrig tidigare varit med att genomföra.
 
Därför måste nu hela samhället fokusera och göra rätt. Men vad är vad i djungeln av goda idéer?
Vad kommer göra skillnad på riktigt för att nå klimatmålen i tid och för att lyckas med industrins och arbetslivets omställning? Vad är möjligt och vad är bara önsketänkande?

Detta kommer vi bena ut i ett samtal med energipoddaren Niclas Sigholm, Göteborg Energis VD Per-Anders Gustafsson och inbjudna gäster.

Läs mer om Frihamnsdagarna.

icon-closechevron-disc-rightmenu