GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Event

Frihamnsdagarna

Göteborg Energi är en av Frihamnsdagarnas partners. Under tre fullspäckade dagar fyller hundratals samhällsaktörer Bananpiren med seminarier, workshopar, debatter, kultur, mat och möten mellan människor och organisationer. Evenemanget är öppet för alla och entrén är gratis.

Seminarium

Välkommen till Göteborg Energis seminarium och exklusivt mingel med Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige tillsammans med några av Västsveriges tyngsta industri- och fastighetsaktörer.  

Industriell revolution eller klimatfiasko?  

30 augusti, kl 10.40 – 12.00. Plats: Paviljong Greta
Med Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige. 

Västsverige är landets motor i energiomställningen. Här har tillväxten varit mycket stark i många år. Medan resten av Sverige tros fördubbla elanvändningen till 2045 kommer den tredubblas här. 10 år tidigare dessutom. 

Detta är en stor utmaning – men det är också ett tecken på något mycket gott. Nämligen att i Göteborg och Västsverige finns industri- och fastighetsaktörer som är på tå, är föregångare som satsar stort på framtiden. 

Här ställer raffinaderierna om till biobränslen produktion av förnybara bränslen, fordonsindustrin satsar på nya gjuterier och batteriproduktion, fastighetssektorn fortsätter att bygga men med 90 % lägre klimatpåverkan. 

Medan Sverige spås lägst tillväxt i EU 2024 så blir det desto viktigare att dragloket Göteborg håller tempot uppe. För att nå hela vägen i mål måste nya affärsnyttor och omställning gå hand i hand, samtidigt som myndigheter och lagstiftningen skapar förutsättningar för detta. 

Ta chansen att lyssna till Svante Axelsson. Svante har under tre olika statsministrar; Löfvén, Andersson och Kristersson, fått förtroendet att leda Sveriges omställning. Under dessa år har få andra träffat och förhandlat med fler näringslivsledare än Svante. Han har sett vad som burit och vad som brustit, vilka regioner och företag som lyckas och varför de gör det medan andra inte lyfter.  

Svante delar med sig av sina viktigaste erfarenheter till Göteborg Energis kunder på Frihamnsdagarna.  

Ni möter också Hedvig Aspenberg, marknadschef på Göteborg Energi, som presenterar den allra senaste lägesbilden och prognoserna i energisystemet, och verktygen för att fortsätta driva omställningen i Göteborg.  

Sist ut bjuder vi på en bred panel med Göteborg Energis VD Per-Anders Gustafsson,
Svante Axelsson och några av Västsveriges främsta fastighets- och industripartners på scen. 

Tema: Hur ska Göteborgsregionen förbli en europeiskt ledande hållbarhetsregion i Europa?

Med så mycket som står på spel kommande tioårsperiod är misslyckande inte inget alternativ. Klimatet, jobben, välfärden, hänger på att vi lyckas. Men för att klara omställningen och energiförsörjningen måste vi göra det tillsammans.

Medverkande

Aktiviteter 

Näringslivet i Göteborg satsar som aldrig förr. Vi tar täten i den globala omställningen. Samtidigt är det mycket som måste klaffa på kort tid. Gamla affärsområden utmanas och nya ska på plats, lagstiftning måste hänga med, energiförsörjningen måste öka med flera hundra procent. Utmaningarna är stora men lösningarna finns där, och inte minst är målet klart – vi måste lyckas!

Seminarium - Industriell revolution eller klimatfiasko?  

Med Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige.

30 augusti kl 10.40 – 12.00. 

Plats: Paviljong Greta 

Energimingel 

30 augusti kl 12.15 – 13.30. 

Plats: Vid caféet vid Paviljong Greta

Vi bjuder på lunchwraps och en chans att mingla med Svante Axelsson, Göteborg Energis VD Per-Anders Gustafsson, paneldeltagarna och inte minst branschkollegor. 

Läs mer om våra seminarier

Omådeskarta

Här hittar du hela programmet för Frihamnsdagarna
icon-closechevron-disc-rightmenu