GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Vetenskapsfestivalen

Den internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg är Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. 

Festivalen är en mötesplats där forskare under kreativa former ges möjlighet att presentera sin forskning för skolungdomar och allmänhet. Varje år görs nära 65 000 besök på festivalens 400 föreläsningar, workshops, debatter och aktiviteter spridda på ett 30-tal platser i Göteborg. Syftet är att uppmuntra till högre studier och att skapa en positiv attityd till forskning och vetenskap.

Läs mer om vetenskapsfestivalen.

Följ med oss på utflykt!

Ta chansen att besöka Sveriges största solcellspark, häng med på en spännande resa bakåt i tiden på Elyseum eller följ med bakom kulisserna på Sävenäs kraftvärmeverk. Den 6:e april avgår vi med gratis bussar från Stora Teatern. Varmt välkommen!

Res med oss till solen
Sveriges största solcellspark ”Nya Solevi” ligger i Säve och är lika stor som 16 fotbollsplaner. Följ med oss på en guidad tur av parken. Vet du att du som privatkund nu har möjlighet att abonnera solpaneler och producera egen solel?
När? 6 april, kl 13-15.
Var? Buss avgår från Storan, Kungsparken 1. Begränsat antal, först till kvarn!

Färdas bakåt i tiden
På energimuseet Elyseum bjuds du på en unik resa genom Göteborgs historia, från det att den första gasdrivna gatubelysningen sattes upp, till elektricitetens inträde. Här hittar du konstiga historiska mackapärer, uppbyggda hemmiljöer från olika decennier och gamla arkivbilder från Göteborg.
När? 6 april, kl 10-14.
Var? Västgötagatan 2, Elyseum.

Se hur Göteborg värms upp - INSTÄLLD

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus