GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

#LaddaGBG

I april 2018 samlades intresserade hos oss i våra lokaler på Rantorget för att prata mer om laddning och lösningar för elfordon. Under #LaddaGBG har vi samlat några guldkorn från en dag fylld med besökare och inspirerande seminarier. 

Varför besökte du #LaddaGBG?

Cecilia Rehler, ägare och driver SMIND Sustainable Mind

-Jag kom till mässan för att inspireras och för att lära mig mer vad som händer på marknaden. Jag är väl inkörd på social hållbarhet, men många av mina kunder är intresserade av alla aspekter av hållbarhet. Jag är här för att skaffa mig baskunskap om elbilar. Det är en marknad som det händer mycket i just nu, och bilarna blir allt vanligare. Jag kanske själv är intresserad av att köpa en elbil, vem vet, säger Cecilia Rehler och skrattar.

Eva Flogren, representant bostadsrättsförening i Kallebäck

-Medlemmarna i vår föreningen börjar bli allt mer intresserade av att kunna ladda bilar, och jag är här för att kunna besvara deras frågor. Jag vill lära mig allt! Priser, naturligtvis, men även allt annat. Hur kan vi lösa elförsörjningen till vårt gamla 50-talshus, till exempel? Behöver vi lastbalansering? Sen är det ju inga billiga lösningar att installera, och det händer mycket på den här fronten. Vi kanske bör avvakta ett tag till?

Stefan Marshall, Key Account Manager Bravida

– Jag kom till mässan framför allt för att nätverka och ta del av trendspaningen i seminarierna. Vi behöver hitta vår roll i processen, vad vi som installatörer kan bidra med. Vi ser en växande efterfrågan, och vill vara en stark trygghetspartner till våra kunder. Vi behöver också laddlösningar för våra egna kontor, för allt fler av våra servicebilar är eldrivna.

Kristian Karlsson, teknisk chef på fastighetsbolaget Klövern

– Vi har kommit ganska långt med vår upphandling, så jag är här för att se att jag inte missat något. Det är en bransch som förändras oerhört snabbt, så det är viktigt att vi är med och bevakar. Just nu vet vi till exempel inte var elbilsförare helst laddar fordonen – hemma eller på jobbet? Men vi ska vara redo att bemöta det som våra hyresgäster efterfrågar, och jag tror att vi ligger rätt i våra idéer och tankar.

 

 

– Jag vill lära mig allt! Priser, naturligtvis, men även allt annat. Hur kan vi lösa elförsörjningen till vårt gamla 50-talshus, till exempel? Behöver vi belastningsbalansering?

Eva Flogren, representerar en bostadsrättsförening med ett femtiotal lägenheter i Kallebäck.

Det var första gången Göteborg Energi arrangerade en kunskapsmässa om laddning i den här formen, men det gav mersmak. Hoppas vi ses igen!

Tack!

icon-closechevron-disc-rightmenu