GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Kivra - en digital brevlåda

Du som är ansluten till Kivra kan ta emot dina fakturor från oss där och nu även dina avtalsbekräftelser. Hållbarare än vanlig post och mycket enklare.

Kivra fungerar som en vanlig brevlåda förutom att den är digital och har på så sätt mindre miljöpåverkan. Via en digital brevlåda kan du bland annat ta emot fakturor och myndighetspost. Då Göteborg Energi är anslutna till Kivra, får du som redan har en brevlåda hos Kivra dina fakturor till den istället för med vanlig post. Från och med den 1 november 2018 kommer du även att få dina avtalsbekräftelser via Kivra. 

För dig som har e-faktura från oss hanteras dina fakturor via din internetbank. Vi kommer även framöver att skicka ut viss information med vanlig e-post.

Om du av någon anledning har en digital brevlåda hos Kivra men inte vill ha dina fakturor från oss till den, behöver du kontakta Kivra så hjälper de dig. Du når Kivras kundtjänst på 0770-457 000 eller skicka din förfrågan på Kivras hemsida.  

Så funkar Kivra

Kivra är en tjänst för säker digital post från företag och myndigheter. Du får bara post från företag och myndigheter som är anslutna till Kivra och som du har en relation till, i takt med att fler avsändare ansluter sig kommer du automatiskt att få mer och mer av din post i Kivra.

Du behöver inte oroa dig för att missa viktig post, varje gång du får ett nytt brev i Kivra får du nämligen en e-postavisering, varpå du kan logga in och läsa din post var du än befinner dig. Ännu smidigare blir det om du använder appen, då får du en pushnotis!

Du kan såklart ställa in precis hur du vill använda Kivra. Vår förhoppning är att du ska vilja ta emot så mycket som möjligt av din post digitalt - desto mer värde kan vi skapa både för dig och för miljön. Men, vill du inte få post från en specifik avsändare i Kivra så kan du enkelt ställa in det som inloggad.

Du loggar in på Kivra med Mobilt BankID och all data är krypterad och lagras säkert i våra system i Sverige. Ingen annan än du själv har tillgång till dokumenten, förutsatt att du inte valt att dela din Kivra förstås.

Tjänsten är gratis och helt frivillig att använda så om du skulle ångra dig kan du när som helst välja att avsluta tjänsten. Dina dokument finns då tillgängliga för dig i 45 dagar innan kontot och allt innehåll raderas.

Önskar du inte motta dina fakturor från Göteborg Energi i Kivra kan du enkelt som inloggad i Kivra uppe i högra hörnet under "Meny" gå till "Inställningar" och sedan "Avsändare" där du kan söka upp Göteborg Energi och ställa om till papperspost. 

Du når Kivras kundtjänst på 0770-457 000 eller skicka din förfrågan på Kivras hemsida.

Avanmälan

För att avanmäla dina elfakturar från Kivra följer du enkelt dessa steg.

1. Öppna appen Kivra

2. Klicka på menyn och välj Inställningar

3. Välj Avsändare

4. Välj den avsändare du vill ta bort och klicka ur "Digital post i Kivra".

Nu är du klar och du får nu dina fakturor som innan. Vill du ha dina fakturor som e-faktura istället till din bank? Då går du enkelt in i din internetbank och anmäler det.

 

icon-closechevron-disc-rightmenu