GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Byte av fjärrvärmemätare

Har du fått en avisering om kommande byte av fjärrvärmemätare? Har du rentav fått en tidsbokning och behöver ändra datum? Det ordnar du själv genom att logga in på Mina sidor med BankID eller användarnamn och lösenord.

Det är dags att ge din fjärrvärmemätare lite uppmärksamhet 

Var tionde år byter vi fjärrvärmemätaren i din fjärrvärmeanläggning. Detta för att vi ska vara säkra på att allt med din fjärrvärmemätare fungerar som det ska. 

När ses vi? 

Cirka tio dagar innan vi besöker dig får du en tidsbokning för fjärrvärmemätabytet via sms, e-post eller vykort. Passar inte datumet eller tiden vi angivit? Boka om genom att logga in på Mina sidor med BankID eller användarnamn och lösenord.

Ganska lång tid innan du får en tidsbokning kommer vi föravisera fjärrvärmemätarbytet. Av logistiska skäl föravsierar vi mätarbytet för många hushåll på en och samma gång. Även om du precis fått en föravisering av oss kan det dröja någon eller några månader innan du får en tidsbokning och våra tekniker kommer till ditt hushåll. 

Hjälp oss spara papper

För att du ska kunna få din tidsbokning digitalt behöver du ha angett ditt mobilnummer och/eller din e-postadress bland dina kontaktuppgifter på Mina sidor. Du kan registrera kontaktuppgifter för flera personer i hushållet om du vill.

Kostar mätarbytet någonting? 

Nej, det kostar ingenting. 

Vad ska jag tänka på inför besöket? 

Du behöver städa undan eventuella saker som står i vägen för din fjärrvärmemätare och avstängningsventilerna. Detta för att vi ska kunna göra ett så snabbt och smidigt byte som möjligt. Tänk även på att en myndig person måste vara på plats under besöket. 

Efter besöket 

Dina åsikter är viktiga för oss! Du kan därför få en kundundersökning skickad till dig efter att vi besökt dig. 

Har du frågor? 

Kontakta vår kundservice på 031-62 62 62 (knappval 1). 

Avbrottsinfo i mobilen

Anmäl avbrottsinformation till din mobil för att snabbt och enkelt få information om pågående och avklarade avbrott via SMS eller e-post.

Vad kan jag göra vid ett avbrott?

Här har du en checklista över åtgärder du kan vidta vid ett el- eller fjärrvärmeavbrott. Tips om fjärrvärme börjar vid 2:18.
icon-closechevron-disc-rightmenu