GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Byte av fjärrvärmemätare

Har du fått en avisering om kommande byte av fjärrvärmemätare? Har du rentav fått en tidsbokning och behöver ändra datum? Det ordnar du själv genom att logga in på Mina sidor med BankID eller användarnamn och lösenord

Det är dags att ge din fjärrvärmemätare lite uppmärksamhet 

Var tionde år byter vi fjärrvärmemätaren i din fjärrvärmeanläggning. Detta för att vi ska vara säkra på att allt med din fjärrvärmemätare fungerar som det ska. 

När ses vi? 

Av logistiska skäl avsierar vi mätarbytet för många hushåll på en och samma gång. Även om du precis fått en avisering av oss kan det dröja någon eller några månader innan våra tekniker kommer till ditt hushåll. Cirka tio dagar innan vi planerar att besöka dig får du en avisering via sms, e-post eller vykort med förslag på tid och dag för mätarbytet. 

Hjälp oss med att spara papper

För att du ska kunna få din tidsbokning digitalt behöver du ha angett ditt mobilnummer eller e-postadress. Logga därför in redan i dag med Bank ID eller lösenord på goteborgenergi.se/minasidor och uppdatera dina kontaktuppgifter. 

Kostar mätarbytet någonting? 

Nej, det kostar ingenting. 

Vad ska jag tänka på inför besöket? 

Du behöver städa undan eventuella saker som står i vägen för din fjärrvärmemätare och avstängningsventilerna. Detta för att vi ska kunna göra ett så snabbt och smidigt byte som möjligt. Tänk även på att en myndig person måste vara på plats under besöket. 

Efter besöket 

Dina åsikter är viktiga för oss! Du kan därför få en kundundersökning skickad till dig efter att vi besökt dig. 

Har du frågor? 

Kontakta vår kundservice på 031-62 62 62 (knappval 1). 

Avbrottsinfo i mobilen

Anmäl avbrottsinformation till din mobil för att snabbt och enkelt få information om pågående och avklarade avbrott via SMS eller e-post.

Vad kan jag göra vid ett avbrott?

Här har du en checklista över åtgärder du kan vidta vid ett el- eller fjärrvärmeavbrott. Tips om fjärrvärme börjar vid 2:18.
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus