GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Liseberg Oceana

Innan flyttlasset går – det här ska du tänka på

Publicerat augusti 2023

Är det dags för en ny bostad i höst? Eller kanske flyttar du för första gången till egen lägenhet?  Det är mycket att tänka på inför en flytt, och inte minst behöver du ordna med elavtal i ditt nya hem. För att underlätta har vi sammanställt en checklista med det som ska göras.

 

1. Samla information om din nya bostad

Bra information att kolla upp och skriva ner innan du anmäler flytten till oss är: anläggningsID, mätarplatsnummer samt internt lägenhetsnummer/hyresvärdens lägenhetsnummer. Denna information kan du hitta på ditt nya bostadskontrakt och/eller hos din hyresvärd eller bovärd. Har du svårt att få fram samtliga uppgifter så skicka med den information du har.

2. Teckna nätavtal
 

Efter att du samlat all information så behöver du teckna ett nätavtal, detta gör du smidigast via https://www.goteborgenergi.se/kundservice/flytta/teckna-sag-upp-elnat. Vi erbjuder även hjälp via telefon och chatt. Ett elnätsavtal är grundläggande och behövs för att du ska kunna ha el i din bostad. Olika områden i Sverige har olika elnätsleverantörer. I Göteborg är det Göteborg Energi som är elnätsleverantören, och man kan inte välja någon annan leverantör. 

3. Teckna elhandelsavtal
 

Nu är elnätsavtalet ordnat – Nu behöver ett elhandelsavtal.Ett elhandelsavtal är enkelt förklarat själva elen som produkt, som elnätet levererar. Du kan välja mellan olika avtal, exempelvis rörligt avtal, fastprisavtal samt timprisavtal. Det finns olika fördelar och nackdelar med de olika avtalen och du kan hitta mer information om avtalsformerna på vår hemsida. Elhandeln finns på en fri marknad vilket betyder att du får välja vilket elhandelsföretag du själv vill. Göteborg Energi erbjuder elhandelsavtal och du hittar våra alternativ via denna länk: https://www.goteborgenergi.se/privat/elavtal

4.  Fakturering och betalning
 

E-faktura, E-postfaktura , kivra eller vanlig post? Finns många alternativ, vad passar just dig?Vi rekomenderar att man väljer ett digitalt sätt att ta emot fakturorna: e-postfaktura, e-faktura eller Kivra. Är du ansluten till Kivra så kommer fakturorna automatiskt komma dit. Är du inte ansluten och inte väljer något av ovanstående fakturautskick så kommer fakturorna via vanlig post. Vill du dessutom att fakturorna ska betalas automatiskt på förfallodatumet så kan du anmäla autogiro via din internetbank.  Autogirot ansöker du om via din bank. Glöm inte att både ansöka autogiro för elhandeln Göteborg Energi Din El AB (om du valt detta alternativ) samt elnätet, Göteborg Energi AB.

Skulle det dyka upp någon fråga är du alltid varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig så gott vi kan! 

Lycka till med flytten! 

icon-closechevron-disc-rightmenu