GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Göteborg Energis Års- och hållbarhetsredovisning publicerad

Det är i Västsverige det händer! Här finns var femte anställd inom svensk industri, biltillverkarna och petrokemin ställer om och elbehovet förväntas öka med ett nytt Malmö fram till 2035. Detta och mycket annat går att läsa om i Göteborg Energis Års- och hållbarhetsredovisning 2023 som nu är publicerad.

De förändrade omvärldsförutsättningarna är också fokus i Per-Anders Gustafssons VD-ord.

De senaste åren har präglats av stora förändringar i vår omvärld. En flera år lång pandemi följdes av krig och energikris i Europa. Även om läget på energimarknaden har varit mer stabilt under 2023 har förutsättningarna för Göteborg Energis verksamhet förändrats radikalt. Inte minst har säkerhetsfrågorna hamnat i fokus på ett helt nytt sätt. Att garantera trygga, stabila energi- och kommunikationsleveranser till göteborgarna, även i tider där bränsletillgången svajar och energiinfrastruktur hotas, är och förblir kärnan i vårt uppdrag, konstaterar han bland annat.

Års- och hållbarhetsredovisningen finns att ta del av på vår webb eller ladda ner den bifogade pdf-filen.

Års- och hållbarhetsredovisning 2023 (goteborgenergi.se)

För mer information kontakta:

Cecilia Erdalen, presschef på Göteborg Energi, 070-466 04 28 eller pressjoursnummer 031-62 67 30, cecilia.erdalen@goteborgenergi.se

icon-closechevron-disc-rightmenu