GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Pressmeddelande: Förra årets succé är tillbaka – Minivarvet på förskolan

Förra året sprang över 8 000 barn Minivarvet på förskolor i Göteborg med omnejd och platserna tog slut på bara tre dagar. Nu följer Göteborg Energi och Göteborgsvarvet upp förra årets succé med en ny upplaga.

Pandemin har fått negativa konsekvenser för barn och ungas rörelse på fritiden. Att inom ramen för den ordinarie förskoleverksamheten kunna anordna sitt eget Minivarvet är ett sätt att inspirera till och väcka rörelseglädje.

– Frågan om barns rörelse är en lika viktig fråga nu som under pandemin och har varit ett gemensamt fokus för Göteborg Energi och Göteborgsvarvet under flera år. Minivarvet på förskolan är ett sätt att inkludera fler barn och låta dem få uppleva rörelseglädje och energi i sin förskolemiljö, säger Anna-Stina Spetz, projektledare marknadsföring på Göteborg Energi

– Det känns fantastiskt roligt att göra en uppföljare av löparfesten för de allra minsta. Att se glädjen hos barnen som ger sitt allt och stoltheten över att springa kanske sitt första lopp och inspirera till mer rörelse framåt är otroligt, säger Erik Bergkvist, evenemangschef Göteborgsvarvet.

Förskolorna arrangerar loppet inom ordinarie verksamhet. Minivarvet-tröjor, digitalt kit med quiz till barnen, start- och målskyltar, föräldrainformation och tips på hur de genomför loppet på bästa sätt levereras samt finns för nedladdning på goteborgenergi.se.

– I förskolan har vi möjlighet att inspirera till rörelseglädje tidigt i barnens liv. I läroplanen lyfts förskolans uppdrag att skapa förutsättningar för att barnen ska utveckla sin rörelseförmåga. Minivarvet är ett bra sätt att åstadkomma detta, säger Johan Forsstrand, utvecklingschef på förskoleförvaltningen.

Anmälan till Minivarvet för förskolorna öppnar idag, tisdagen den 7 juni och stänger fredagen den 17 juni. Antalet är begränsat, först till kvarn gäller.

Information om hur intresserade förskolor kan anmäla sig finns här: goteborgenergi.se/minivarvet

För mer information kontakta:

Cecilia Erdalen, Presschef Göteborg Energi, 070-466 04 28, cecilia.erdalen@goteborgenergi.se

Erik Bergkvist, Evenemangschef Göteborgsvarvet, 0730-32 18 94, erik.bergkvist@goteborgsvarvet.se

Lisa Nylén, pressansvarig förskoleförvaltningen, 072-14 45 704, lisa.nylen@forskola.goteborg.se

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus