GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Jag jobbar här - Eric

Eric

Hållbarhetschef

Eric blev Göteborg Energis allra första hållbarhetschef 2017. Med ett brinnande engagemang för hållbarhet i alla dess former är han verkligen rätt person på rätt plats

Ny teknik, nya tjänster och nya samarbeten ger ett mångfasetterat arbete som Eric trivs med. På resan för att nå hållbarhetsmålen har han god nytta av sin stora kunskap inom hållbarhet och sin bakgrund som civilingenjör. Men vad gör egentligen en hållbarhetschef?
  - En vanlig arbetsdag kan se väldigt olika ut. Ena stunden sitter jag med i tekniska referensgrupper för att försöka komma lite närmare ett mer hållbart energisystem och i nästa stund diskuterar jag de här lösningarna med våra kunder eller med andra grupper i samhället som också jobbar för hållbarhet, berättar Eric. 

Målinriktad och hoppfull 

För Eric är det viktigt att vi snabbt kommer vidare i hur vi kan närma oss ett mer hållbart samhälle.
  - Det jag är mest stolt över, i min roll som hållbarhetschef, är egentligen insikten av alla möjligheter vi har, som företag men också som stad, i att bidra till ett hållbart samhälle. Det finns mycket kvar att göra men vi har också en del spännande framsteg att vara stolta över, menar Eric.  

Jobba med oss!

Är du vår nya kollega? Kolla in våra lediga tjänster.

Bli tipsad om nya jobb -
icon-closechevron-disc-rightmenu