GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Energikicken

Tillsammans med IFK Göteborg arrangerar vi en fotbollsturnering – Energikicken. I år satsar Energikicken på eFotbollen och kommer för första gången spelas virtuellt genom spelet FIFA 22. Energikicken verkar för "allas lika värde" och fokuserar på sammanhållning, kamratskap och ”fair play”.

Energikicken genomförs den 23 november 2021 och förutom att det koras turneringsvinnare delas ett Fair Play-pris ut på 10 000 kronor till de lag som uppträder mest sportsligt genom hela turneringen. Dessutom arrangeras en teckningstävling på samma tema där vinsten är 5 000 kronor. 

I vår helt nya eFotbollsturnering kommer deltagande klasser anmäla en kille och en tjej som representerar klassen på plats tillsammans med en lärare eller vuxen klassrepresentant. Klasserna spelar sedan i mindre grupper där alla möter alla. Utöver deltagande elever på plats kommer resterande klasskamrater kunna följa alla matcher från skolan genom en livesändning. Här finns också möjlighet att då heja fram sina kompisar via live-chatten och därmed öka chanserna till vinst i Fair Play. Hela klassen får pris för sitt deltagande.

Till årets turnering bjuder vi in både årskurs 5 och 6. I anmälan skriver ni med skola, klass och kontaktuppgifter till ansvarig lärare.

Läs mer om IFK Göteborg i Samhället och Energikicken.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus