GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Pressmeddelande: Klimatomställning på agendan när Göteborg Energi deltar i Frihamnsdagarna

Den 3-4 september, är det premiär för Frihamnsdagarna - Göteborgs svar på Almedalsveckan. Vi på Göteborg Energi är stolt partner till arrangemanget och deltar bland annat med ett eget seminarium kring klimatomställningen.

Frihamnsdagarna är Göteborgs nya evenemang för demokrati och fria samtal.

– Frihamnsdagarna är arena för att mötas, byta idéer och lära av varandra i en öppen och demokratiskt anda. Att detta finns i Göteborg är oerhört viktigt för staden och göteborgarna, liksom för oss. Därför är det självklart att vara en del av arrangemanget, säger Shahbaz Khan, projektledare för Göteborg Energis deltagande under Frihamnsdagarna.

Frihamnsdagarna hålls både i digital och fysisk form och är öppet för alla. På lördag den 4 september klockan 14:15 arrangerar Göteborg Energi ett seminarium med titeln ”Vi ställer om men gör vi tillräckligt? Vad behöver vi göra för att radikalt minska vår klimatpåverkan?” där lokala och nationella politiker deltar liksom representanter från näringslivet.

– Klimatfrågan är akut och gäller oss alla. Vi behöver gå från pilotprojekt till att faktiskt skala upp vår omställning och göra skillnad på riktigt. Hur vi gör det, är vad vårt samtal kommer handla om, säger Shahbaz Khan.

Under Frihamnsdagarna anordnar vi också en ”live-målning” där konstnärerna Jonathan "Ollio" Josefsson och Camilla "SCEB" Boström målar varsitt konstplank på plats. Efter frihamnsdagarna ska planken flyttas till skolor och användas som bollplank. Vi deltar också i andra arrangörers seminarium och samtal.

Läs mer om Frihamnsdagarna på: www.frihamnsdagarna.se

Läs mer om vårt seminarium här: Vi ställer om men gör vi tillräckligt? Vad behöver vi göra för att radikalt minska vår klimatpåverkan?


För mer information kontakta

Shahbaz Khan, projektledare för Göteborg Energis deltagande på Frihamnsdagarna, 072-14 10 073, shahbaz.khan@goteborgenergi.se

Cecilia Erdalen, presschef på Göteborg Energi, 070-466 04 28, cecilia.erdalen@goteborgenergi.se

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus