GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Pressmeddelande: Ny dansk bildelningstjänst laddas av Göteborg Energi

Det danska företaget GreenMobility erbjuder 100 elektriska bilar till Göteborgs stadsbor tillsammans med laddning från Göteborg Energis publika laddnätverk och parkeringsplatser från Parkering Göteborg.

Det danska företaget GreenMobility erbjuder 100 elektriska bilar till Göteborgs stadsbor tillsammans med laddning från Göteborg Energis publika laddnätverk och parkeringsplatser från Parkering Göteborg.

Nu lanserar danska GreenMobility sin bildelningstjänst i Göteborg och introducerar 100 elbilar på stadens gator.

− GreenMobility går in på den svenska marknaden med ambitioner om att erbjuda mer hållbara mobilitetslösningar åt det svenska folket samt att minska föroreningar och ljud i städerna. För att göra vår service tillgänglig för fler har vi även etablerat oss i Malmö med ytterligare 100 bilar, berättar Thomas Heltborg Juul, VD på GreenMobility.

För att erbjuda kunderna parkeringsplats kombinerat med laddning har GreenMobility tecknat avtal med Parkering Göteborg där 26 olika områden har förberetts för att användas som ”hotspots”, där GreenMobilitys användare kan parkera gratis.

- Vi arbetar med att hjälpa våra kunder hitta flytet i sin vardag samtidigt som vi bidrar till att Göteborg utvecklas till en attraktiv, tillgänglig och hållbar stad. Bildelningstjänsten GreenMobility ger kunderna och staden dessa mervärden, vilket gör det enkelt att välkomna dem till Göteborg, säger Hanna Munde, Chef Marknad och Affärsutveckling på Göteborgs Stads Parkering.

Konceptet är enkelt. I GreenMobilitys app kan användaren hitta alla lediga bilar i staden, boka dem och köra för ett pris per minut. Det går även att hyra en bil i ett dygn, perfekt för lite längre resor. I samband med lanseringen erbjuds längre resor till halva priset. Bilarna är tillverkade av återvunnen plast och drivs på elektricitet från förnybara energikällor genom Göteborg Energi. Bilarna släpper varken ut CO2, NOx eller några andra skadliga ämnen.

− Göteborg Energi har under lång tid satsat på att bygga ut laddinfrastrukturen i Göteborg och vi ser hur laddningen ökat explosionsartat de senaste åren. Det känns riktigt roligt att en bildelningstjänst som GreenMobility etablerar sig i staden. Vi behöver en mångfald av lösningar om vi ska klara utmaningen att ställa om transportsektorn, säger Fredrik Persson, produktspecialist på Göteborg Energi.

För mer information kontakta:

Steffen W Frølund, Chief Marketing Officer, GreenMobility. E-post: sf@greenmobility.com. Mobil: +45 2329 3892

Cecilia Erdalen, Presschef, Göteborg Energi.
E-post: cecilia.erdalen@goteborgenergi.se Mobil: +46 704660428

Jonas Eriksson, Press Contact, Parkering Göteborg.
E-post: jonas.eriksson@p-bolaget.goteborg.se Mobil: +46 736660601

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus