GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Göteborg Energi blir huvudpartner till Minivarvet

I maj fylls Göteborgs gator av tusentals löpare som under en vecka deltar i Göteborgsvarvets olika lopp. I år går Göteborg Energi in som huvudpartner till Minivarvet – loppet för alla barn mellan 0-6 år som genomförs i Slottsskogen den 16-17 maj.

– Som göteborgarnas eget energibolag vill vi vara med och bidra till denfolkfest som Göteborgsvarvet är. Vi har samarbetat med Varvet i många år och vårt engagemang är en långsiktig satsning som ger oss möjlighet att möta många av våra kunder i Göteborg och samtidigt bidra till ett mer hållbart evenemang. I år ser vi extra mycket fram emot att få ge barnfamiljerna en riktigt härlig dag genom vår satsning på Minivarvet. I Slottsskogen finns ett eventområde för hela familjen och det är glädjen som står i fokus, säger Anna-Stina Spetz, Marknadsföringsansvarig på Göteborg Energi.

Med partnerskapet väljer Göteborg Energi att fokusera sitt engagemang i Göteborgsvarvet lite extra på den framtida generationen.

- Vi är väldigt glada över att Göteborg Energi går in som huvudpartner till Minivarvet. Tillsammans med Göteborg Energi stärker vi nu folkfesten kring Göteborgsvarvet och ger många unga möjligheter att uppleva glädjen i att röra på sig. Sunda vanor byggs tidigt i livet och om vi skapar goda minnen för deltagarna i Minivarvet, så hoppas vi också bidra till en aktiv livsstil för många, i många år framöver, säger Annika Knutsson, tf. Race Director på Göteborgsvarvet.

Fakta Göteborg Energi och Göteborgsvarvet

  • Göteborg Energi har varit en av Göteborgsvarvets samarbetspartners sedan år 2000
  • Satsningen är långsiktig för att göra evenemanget mer hållbart och energigivande
  • 2020 går Göteborg Energi in som huvudpartner till Minivarvet, loppet för barn mellan 0-6 år som genomförs i Slottsskogen den 16-17 maj
  • Göteborg Energi levererar också förnybar energi till Göteborgsvarvet och står för fritt wifi i Slottsskogen och i start- och målområdet
  • Göteborg Energi kommer också att ha vätskestationer (Energistationer) längs med 21-kilometersbanan den 16 maj
  • Göteborgsvarvet arrangeras den 16 maj 2020 för 41:a gången sedan premiären 1980. Totalt förväntas cirka 80 000 löpare delta i något av Varvetloppen under Göteborgsvarvetveckan 2020. Göteborgsvarvet arrangeras av Göteborgs Friidrottsförbund till förmån för friidrottsverksamheten i regionen. Cirka 4000 funktionärer är engagerade. Överskottet går direkt tillbaka till idrottsrörelsen för att investeras i föreningarnas ungdomsverksamhet och driften av träningsanläggningen Friidrottens Hus. Göteborgsvarvet är certifierat enligt standarden ISO 20121, för ett hållbart evenemang.

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus