GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Pressmeddelande: M/S Ren-Ström har kastat loss för ny städsäsong

I dag, onsdagen den 10 april, kastade städbåten M/S Ren-Ström loss för säsongen. Varje år samlar M/S Renström in 10 ton skräp från kanalerna och är en viktig del i arbetet med att hålla innerstaden ren och attraktiv.

M/S Ren-Ström värmde upp med att städa upp ankor i kanalen.

Städpremiären skedde vid Lejontrappan i centrala Göteborg där Ren-Ström fick värma upp med att plocka upp en flock badankor som landat i kanalen. Premiären är en del av den traditionella städmorgonen där politiker, handlare, fastighetsägare och tjänstepersoner går runt i city och plockar skräp - tour de skräp.

M/S Renström bemannas och drivs av Park- och naturförvaltningen i Göteborg med stöd av Innerstaden Göteborg, Göteborg Energi och Stena Line. Under perioden april-oktober städar båten flera gånger i veckan och skräpet som plockas upp körs till avfallsverket i Sävenäs och blir energi som värmer upp staden. M/S Ren-Ström är en elbåt som drivs med förnybar solenergi

– Satsningen på M/S Ren-Ström är ett utmärkt exempel på hur vi genom att jobba tillsammans kan bidra till en renare stadsmiljö och en mer hållbar stad för alla göteborgare, säger Lena Dalerup, VD på Innerstaden Göteborg.

För mer information kontakta:

Cecilia Erdalen, pressansvarig Göteborg Energi, 070-466 04 28, cecilia.erdalen@goteborgenergi.se

Jesper Waltersson, presschef Stena Line, 0704-85 85 32, jesper.waltersson@stenaline.com

Lena Dalerup, VD Innerstaden Göteborg, 0706-21 30 53, lena.dalerup@innerstadengbg.se

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus