GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

#laddaGBG - Häng med på ett energiladdat musikframträdande!

”Ladda upp, ge mera liv åt folket” är budskapet när musikduon Sammy och Johnny Bennett framför låtar live i samband med en elbilskörning den 2 februari. Göteborg Energi bjuder in till en minst sagt energiladdad resa mot en hållbar vardag där alla kan få åka med.

För att inspirera göteborgarna att ”ladda istället för att tanka” och förenkla vardagen för framtidens elbilsägare lanseras nu #laddaGBG. Initiativet presenteras med hjälp av ett unikt artistsamarbete och en nyskriven låt. Artisterna själva befinner sig bakom ratten och bjuder in göteborgare till en gratis elbilskörning* under Göteborgs Filmfestival.

– I populärkultur som ofta kan vara en stark faktor till människors levnadssätt finns det fortfarande för lite förespråkande av miljövänligt tänk. Själva har vi också en väg att gå för att ändra på gamla rutiner. Låt oss göra det tillsammans! Hitta oss på Göteborgs gator fredagen den 2 februari - åk med oss och bidra!, säger Sammy och Johnny Bennett.

Att HipHop, RnB kan associeras till coola, tunga bilar är inget nytt, men musik specifikt om tysta elbilar är något annat. Artist- och tvillingduon Sammy och Johnny Bennett har skrivit ny musik utifrån aspekten elbilsladdning och hållbar energi. Likt deras övriga låtar har de även här adderat ett unikt sound, personlig prägel och en minimalistisk twist. Duon har lokal förankring och kommer själva från Angered i Göteborg. De har tidigare prisats som Årets nykomling på Grammisgalan 2017 och var i år P3 Guld-nominerade i kategorin Årets HipHop/RnB.

– Göteborg Energi laddar Göteborg. Det handlar om elbussar i kollektivtrafiken, snabbladdare för elbilar och över 200 nya publika laddare på parkeringsytor runt om i staden. Vi vill hjälpa göteborgarna att leva hållbart i vardagen. Detta vill vi så klart gärna berätta om och det känns extra roligt att göra det tillsammans med unga, begåvade musiker som bröderna Bennett, säger Eric Zinn, Hållbarhetschef på Göteborg Energi.

Åk med #laddagbg!

Vi på Göteborg Energi vill att fler ska få uppleva wow-känslan i att åka en elbil. Därför erbjuder vi, i samarbete med Uber, göteborgarna att boka en kostnadsfri körning den 2 februari med upphämtning av Sammy och Johnny i en Tesla X elbil. Under resan utlovas ett unikt rullande liveframförande och härlig energi.*

* Körningen erbjuds inom Göteborg stad och antalet platser är begränsade. Bokning av körningen den 2 februari görs via appen Uber som kan laddas ner från App Store eller Google Play. För att boka måste du vara registrerad användare eller ha bokat en körning tidigare. Bokningen genomförs endast den 2 februari mellan klockan 15.00-19.00 och är kostnadsfri för passagerare. Bilen är av modell Tesla X och är rustad med filmkameror. Ett skriftligt godkännande krävs därför från passagerarna innan körningen. Vi reserverar oss för eventuella kötider - först till kvarn gäller!

Se förhandsvisning av låt och film här

Ladda ner pressbilder här

Se filmen på YouTube

Följ aktiviteten och hashtaggen; #laddaGBG

FAKTA – Laddsatsning

Vi har sen tidigare 13 snabbladdare och kommer under 2018 att placera ut totalt över 200 publika laddare på parkeringsytor runt om i staden. Satsningen görs framförallt tillsammans med Parkering Göteborg, men även med andra fastighetsägare och aktörer i Göteborg. Kunskap om laddning behövs och det är anledningen till att vi även lanserar ”Laddskolan” på goteborgenergi.se/laddagbg

För mer information kontakta:

Cecilia Erdalen, pressansvarig Göteborg Energi, telefon 070-466 04 28

cecilia.erdalen@goteborgenergi.se

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus