GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Portföljförvaltare

Vill du vara med och skapa en hållbar utveckling och goda resultat för Göteborg Energi och våra kunder genom att vara en del av teamet som hanterar den finansiella handeln och handeln med miljöprodukter.

Som portföljförvaltare blir ditt huvudansvar hantering av valuta främst för  handelsavdelningen men även för övriga områden inom Göteborg Energi. Du kommer att tillhöra teamet som handlar finansiella kontrakt och hanterar handeln med miljöprodukter. Avdelningen handlar huvudsakligen nordiska elderivat, men är även aktiva inom handel med elcertifikat, ursprungsgarantier, naturgas, biogas, utsläppsrätter och valuta. I din roll kommer du att ha nära kontakt med våra säljare och vara med i affärsupplägg och under kundbesök. Vidare upprättar du tillsammans med övriga portföljförvaltare  en marknadsrapport varje vecka och håller kontinuerligt utbildning/information om analyser och marknadspriser.

Vi vill arbeta med dig som är noggrann och analytisk med en utvecklad förmåga att ta beslut i tidspressade situationer. Som portföljförvaltare är det värdefullt att erhålla en god kommunikativ förmåga, samt social kompetens med samarbetsförmåga och initiativkraft. Vi tror att du som söker besitter dessa egenskaper och att du vidare trivs med att hålla presentationer inför grupp, är förtroendeskapande och har god språkbehandling i skrift och tal (svenska och engelska).

Vi tror att du som söker har tidigare erfarenhet av finans- och/eller energibranschen, varav minst 2-5 år skall utgöra kvalificerad handelserfarenhet. Fördjupad fundamental förståelse för den europeiska energimarknaden i allmänhet och den nordiska energimarknaden i synnerhet. Fördjupade kunskaper inom teknisk analys är ett plus.

För att på bästa sätt kunna axla rollen krävs en akademisk högskoleexamen motsvarande civilekonom med inriktning nationalekonomi/finans eller civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi.

Har du frågor kan du kontakta Johan Rosander, Senior portföljförvaltare tfn: 0725-704611 eller Marianne Järphag, ansvarig för avdelningen tfn 0705-201158.

Som anställd hos oss på Göteborg Energi kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss och det ska kännas roligt. Hos oss har du fina möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på  goteborgenergi.se/jobbamedoss

Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Välkommen med din ansökan!

Vi kommer arbeta löpande med urval och tillsättning i denna rekrytering så vänta inte med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

 

 

 

 

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2021-06-22

Kontaktpersoner
Marianne Järphag, avdelningschef
tfn: +46 0313464150
mob: +46 0705201158

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus