GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

IT-säkerhetsarkitekt till Göteborg Energi

Har du erfarenhet inom IT-arkitektur ur ett säkerhetsperspektiv och lockas av att ta dig an en nyckelroll med stora möjligheter till att skapa och förändra? Vi på Göteborg Energi satsar enormt inom IT- och informationssäkerhetsområdet och kommer ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas! Vi söker dig som vill förbättra och stäkra vår informations- och IT-säkerhet utifrån ett arkitekturellt och strategiskt perspektiv.

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

 

Vad du kommer att göra hos oss
I rollen som IT-säkerhetsarkitekt kommer du ha den viktiga uppgiften att leda kravställningsarbetet och lägga grunden för hur våra IT/OT-miljöer ska designas och utvecklas från ett säkerhetsperspektiv. Du kommer att arbeta med att göra våra miljöer så säkra som möjligt och även delta i större utvecklingsprojekt där säkerhetsaspekter är uppenbara. Lite mer i detalj kommer du:

Utveckla strategier för IT- och cybersäkerhet

Designa och utveckla säkerhetslösningar för all IT och digitaliseringsverksamhet

Mäta, utvärdera och kvalitetssäkra informations- och IT-säkerhetsarkitektur utifrån fastställda mål- t.ex. genom att organisera säkerhetsgranskningar, penetrationstester och andra sårbarhetstester

Medverka som sakområdesexpert vid större IT-projekt och initiativ

I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med IT-arkitekter, projektledare och dina kollegor inom avdelningen för Informations- och IT-säkerhet.

 

Vad du kan
För rollen som IT-säkerhetsarkitekt ser vi att du som person är pålitlig, engagerad och nytänkande. Du har en god förmåga att jobba cross-funktionellt i en organisation i ständig förändring och är analytisk och lösningsfokuserad när du angriper en uppgift. För tjänsten krävs god kommunikation och tydlighet i samarbete med interna och externa partners.

Erfarenhetsmässigt söker vi dig som har:

  • Relevant eftergymnasial utbildning, alternativt en likvärdig arbetslivserfarenhet inom området
  • Tidigare erfarenhet som IT-arkitekt eller som IT-säkerhetsarkitekt
  • Goda kunskaper rörande IT/OT-infrastruktur
  • Kunskap om och erfarenhet från arbete med infrastruktur för kryptering, nätversinfrastruktur, brandväggar, katalogtjänster, säkerhetsprodukter och liknande

Meriterande är om du har specialistkunskaper inom nätverk, IT-säkerhet och känner till zero trust-begreppet. Befattningen är säkerhetsklassad, vilket för anställning kräver svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning. Vidare är flytande svenska och engelska i tal och skrift även ett krav.

Det här blir ditt nya team
Tjänsten är en tillsvidareanställning och är placerad på avdelningen Informationssäkerhet, data och analys inom Utveckling och Digitalisering. Avdelningen har som övergripande ansvar och uppdrag att styra och stödja informations- och IT-säkerhetsarbetet inom Göteborg Energis koncern. Teamet består idag av 6 kompetenta medarbetare som varje dag arbetar för ett säkrare Göteborg Energi. Din chef blir Anders Krantz:

- I mitt ledarskap fokuserar jag på förtroende, mod och omsorg. För mig är det viktigt att skapa de förutsättningar som krävs för att du både ska vara framgångsrik i ditt arbete och utvecklas i din profession och som individ. Jag tror på ett inkluderande ledarskap där vi tillsammans jobbar för att nå uppsatta mål i en atmosfär som kännetecknas av positivism.

Vill du veta mer om Anders är du välkommen att läsa mer i hans profil på Linkedin. Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Det ska vara tryggt att jobba med oss och det ska kännas roligt. Läs mer om oss på  goteborgenergi.se/jobbamedoss.

 

Låter det intressant?
Du är välkommen in med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 23e maj.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis och vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Jenny Lilja på jenny.lilja@se.experis.com eller på 0725-387137. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att visa ditt intresse!

 

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att visa ditt intresse!

 

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2021-06-30

Kontaktpersoner
Avdelningschef, Anders Krantz
mob: 0790605554

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!
icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus