GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Ladda hemma med laddbox

Att ladda sin elbil hemma är både billigt och bekvämt. Med en laddbox blir det också säkert och enkelt.

Oavsett vilken av laddboxarna du bestämmer dig är det vår rekommendation att du väljer att utrusta den med 3-fas, 16AMP och lastbalansering.

Charga amps halo 11

Charge Amps Halo 11 kW

Halo 11 kW är liten men kraftfull laddbox från svenska Charge Amps. Halo erbjuder en smart molntjänst som skickar ut uppdateringar för att försäkra dig om att laddstationen alltid har den senaste mjukvaran med all tänkbar funktionalitet.
Charge Amps Aura 22 kW

Charge Amps Aura 22 kW

Charge Amps Aura är den kompletta elbilsladdaren som laddar två bilar samtidigt med upp till 22 kW per uttag. Laddboxen är omsorgsfullt utformad och tillverkad i hållbar återvunnen aluminium.
Laddboxen Ctek Chargestorm mot grön bakgrund.

Ctech Chargestorm

CTEK Chargestorm Connected 2 är bland de mest flexibla laddboxarna på marknaden och ligger i framkant vad gäller säkerhet och funktionalitet. Det tydliga gränssnittet på laddboxen gör den enkel att använda och den går att beställa med enkelt uttag eller dubbla uttag (typ 2).

Denna CTEK laddbox ansluts med Ethernet eller med 4G (tillval) och stödjer integrationer med alla större operatörer inom elbilsladdning.
Laddboxen Garo GLB mot grön bakgrund.

Garo GLB

Garo GLB är en laddbox som ger upp till 10 mil per timme om du väljer 3-fas och om bilen tar emot 3-fasladdning. Laddboxen är förberedd för dynamisk lastbalansering i flera nivåer, den reducerar automatiskt fordonets laddström och skyddar därmed huvudsäkringen. Komplettera med GARO Modbus 1-fas/3-fas energimätare i elcentralen för aktivering. Laddbox typ2 fast kabel 22kW DC-felövervakning med mätare

2 000 kronor rabatt med ett elavtal

För dig som kan installera hemma erbjuder vår samarbetspartner Eways både laddboxar samt en nyckelfärdig installation och kan hjälpa dig med dina frågor eller funderingar. Dessutom har vi ett erbjudande där du får 2 000 kr rabatt på deras laddboxar när du tecknar ett nytt 3- eller 5-årigt elavtal med oss. 

Sänk dina kostnader med Ladda-hemma-stödet

Naturvårdsverket erbjuder ett Ladda-hemma-stöd som är ett engångbelopp där du kan få tillbaka 50% av kostnaderna för laddbox och installation (till ett värde av max 10 000 kronor). Läs mer och ansök på Naturvårdsverkets webbsida.

Så här enkelt är det

Beställ din laddbox

* För information om hur vi behandlar dina personuppgifter: Integritetspolicy

Vanliga frågor om elbilsladdning

Hitta din närmaste laddplats med hjälp av vår laddkarta.

Laddkarta

Beroende på elavtal, bilmodell och hur du kör din bil så landar kostnaden för elen på runt 2-5 kr per mil. Idag görs 90% av all laddning hemma eller på arbetsplatsen.

Det är svårt att ge ett generellt svar, men börja med att kontrollera följande:
• Att du har senaste versionen av ladd-appen.
• Att kabel är ansluten på korrekt sätt.
• Att nödstoppsknappen inte är intryckt.
• Att du har uppkoppling, annars startar inte appen laddning.
• Att din bil har uppdaterad mjukvara som accepterar laddaren.
• Det kan ha gått för lång tid från att bilen ”var beredd” att ta mot laddning tills laddaren började ladda. Lås och lås sedan upp bilen och prova igen.

Att ändra vårt beteende kring elanvändning är den viktigaste delen för att minska effekttopparna. Men utöver en ny prismodell så jobbar vi även med:

• Stora satsningar på reinvesteringar i ledningsnätet och vi har uppdaterat våra riktlinjer för dimensionering för att kunna täcka lokala behov av laddning när åtgärderna ändå genomförs.

• Utökat prognosarbete över effektutvecklingen. I diskussion med våra regionnätsleverantörer så tar vi fram prognoser på vårt behov av överföring från överliggande nät så att dessa har tid att förbereda sig på det ökade behovet av kapacitet.

• Vi har tagit fram ett konkret förslag till stamnätsägaren Svenska Kraftnät som skulle fördubbla elnätskapaciteten i Göteborgsregionen och vi arbetar aktivt för att det ska genomföras.

• Vi håller också på att skapa en handelsplats för effekt och i olika projekt skapa nya möjligheter att använda fastigheter och elbilar som energilager.

Kontrollera att ditt betalkort är öppet för att acceptera internationella betalningar medan du registrerar dig.

Ladda din elbil

icon-closeicon-stopchevron-lefticon-magnifychevron-disc-rightmenuicon-magnifyicon-plus