GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
solpaneler på tegeltak mot blå himmel

Stor satsning på solcellsaffären

Publicerat juni 2023

Läget på energimarknaden de senaste åren har gjort fler intresserade av egenförsörjning av el, inte minst solceller. Victor Söderholm är säljcoach och leveranskoordinator för solenergi på Göteborg Energi, och berättar om den stora efterfrågan som lett till en nysatsning på solerbjudandet inför sommaren 2023. 

Solel är en fantastisk källa till energi. Solceller har en lång livstid, kräver minimalt med underhåll och kan dessutom bidra till ett ökat värde på din fastighet. 

Victor Söderholm är spindeln i nätet för leveranserna och länken mellan kund och leverantör, och har varit med från starten och byggt upp erbjudande som Göteborg Energi har idag. Hans första kontakt med en solcellskund kom via ett samtal sommaren 2014. Det följdes upp av ytterligare två förfrågningar under hela sommaren. Först hösten 2021 när elpriserna successivt började stiga ökade även intresset från kunderna för solceller och för energifrågor generellt. Fler ville bli självförsörjande för att kunna påverka sin energiförbrukning och elkostnad.

- När vi tog klivet in på marknaden 2022 blev vi mer eller mindre överrumplade av det stora intresset, och var tvungna att stänga intaget i omgångar för att hinna med att hantera förfrågningarna. Tråkigt att behöva göra det då intresset för produkten hade sin dittills högsta peak, såklart. Men vi lärde oss mycket av den perioden och gjort en rad förbättringar sedan dess för att möta efterfrågan, berättar han.

Installerade solcellspaneler hos en privatkund.

Första perioden på marknaden i höstas gav en stor tillströmning av kunder, men lockade även till sig oseriösa aktörer. 

- Många av de bolag som etablerat sig under den här perioden finns inte kvar idag. Det skapar en otrygghet för kunden. Då är vi som kommunalägt bolag ett tryggt och pålitligt alternativ, som finns kvar över tid och som kan fullfölja affären: från planering, köp, administration, garanti och elavtal.

Nu har ytterligare en säljare rekryterats till teamet, och dessutom har man upphandlat fler montörer för att snabba på takten. 

- Våra säljare gör alltid ett hembesök innan ett avtal sluts, för att försäkra sig om att kunden har rätt förutsättningar för en solcellsinstallation. Vi har spetskompetens som du kan lita på och det har även våra samarbetspartners. Men även våra kunder är pålästa och genuint engagerade – det är jättekul att se. 

Vill du veta mer om hur en solcellsköp går till?

icon-closechevron-disc-rightmenu