GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Guide: Välj rätt elleverantör för tryggt elpris

Att välja rätt elleverantör är viktigt för att du som företagskund får det elpris per kWh som är avtalat. Vi på Göteborg Energi vill ge några tips och råd på vägen som hjälper dig till ett tryggt elavtal. 

Välj en stabil elleverantör

Du vill inte vakna en morgon och upptäcka att din elleverantör lagt ner sin verksamhet. På senare år har flera nya aktörer dykt upp som det kan vara svårt att bedöma uthålligheten i. Göteborg Energi är ett kommunalägt energibolag som verkar långsiktigt. Vi kommer inte försvinna. 

Se upp för överraskningar i elavtalet

Rörligt eller fast elpris? Avtalstid? Oavsett vad du väljer ska ett kontrakt ska vara lätt att förstå. Och framför allt ska det inte dyka upp några överraskningar i det finstilta. Kostnad för elcertifikat och avgift till Svenska kraftnät ska framgå i offerten. Var också uppmärksam på hur lång uppsägningstiden är. På Göteborg Energi finns allt tydligt i offerten – det kommer inte upp något nytt när bekräftelsen väl kommer.

Ta det lugnt och tänk över vad du vill ha och fråga gärna efter en seriös prognos på elpriser.

Är något för billigt för att vara sant är det oftast det

Det här är ett tips som gäller för hela livet. Det lönar sig givetvis alltid att leta erbjudanden och försöka bli av med onödiga kostnader. Men om något verkar alldeles för billigt är det ofta något lurt. Ta det lugnt och tänk över vad du vill ha och fråga gärna efter en seriös prognos på elpriser.

Se upp för svarta listan

Tillsammans kan företag hjälpa varandra för att undvika fallgropar. Konsumenternas Energimarknadsbyrå är en statlig, oberoende och kostnadsfri rådgivare som samlar in synpunkter. På svarta listan radar de upp elhandelsföretag som fått många klagomål. 

Välj schysst elbolag

Branschföreningen Energiföretagen har tagit fram en certifiering för elbolag som agerar på ett schysst sätt mot kunderna. Exempelvis tydligt elpris, priskomponenter och påslag. Här kan du läsa mer om löftena och om hur Göteborg Energi arbetar med dem. 

Person med telefon

Var vaksam på var samtalen kommer från

I dag hör säljare av sig på alltmer finurliga sätt. Det kan faktiskt vara svårt att veta vem det är som ringer och kolla upp okända nummer. En trygghet med Göteborg Energi är att vi alltid ringer från 031-nummer.

Tro inte direkt på löften om billigare elpris

Om en försäljare säger att den vet att den kan erbjuda ett billigare pris – tro inte på det. Varje avtal är unikt och den säljare som ringer har ingen aning om vilka villkor du sitter på. Det är möjligt att det kan bli billigare, men om du hör löften bör du inta en viss skepsis. 

Tips vid själva avtalsskrivandet

Även vid själva avtalesskrivandet finns det saker att tänka på. Sunt förnuft och lugn och ro är huvudråden. Här har vi samlat ytterligare tips.

Teckna elhandelsavtal med ett seriöst elbolag

Varje företag är unikt. Hitta energilösningen som passar just er. Här finns elavtal med fast och rörligt elpris, erbjudanden och vad som ingår när du är kund hos oss.

icon-closechevron-disc-rightmenu