GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD

Stadsfiber i det gröna

Göteborgs stadsfibernät har förgrenat sig in i Slottsskogen - Göteborg Energi har grävt ner fiber som öppnar för bättre tjänster i grönområdet.

Att Göteborg växer är ingen nyhet. Det innebär också att infrastrukturen behöver utökas och förbättras – inte minst när det gäller fibernät. Senaste steget är en förlängning in i Slottsskogen. 

– Den här delen av Slottsskogen var en "vit fläck", och saknade helt den här typen av infrastruktur. Vi har dragit ny stadsfiber från Plikta via Björngårdsvillan och bort till Villa Belparc, säger Ronny Jonasson, Key Account Manager för stadsfiber.

Det finns flera goda anledningar till varför det behövs stadsfibernät mitt ute i ett grönområde, berättar Ronny Jonasson vidare. 

Bättre mobiltäckning och bättre service vid stora evenemang

Ronny Jonasson, Key Account Stadsfiber

– Vi har fått förfrågningar från flera mobiloperatörer som behöver förbättra sin täckning i området och då behövs det fiberanslutning. Kapacitet i det här området efterfrågas också av evenemang som Göteborgsvarvet, EM i Ridsport och Way Out West. Men det här är en naturlig följd av att Göteborg växer, den här typen av IT- infrastruktur är nödvändig. När stadsfibern väl är nergrävd i marken finns det kapacitet för överskådlig framtid. 

– Fibern i sig har ingen kapacitetsgräns, det är utrustningen man kopplar till den som sätter begränsningarna. Det här kommer att innebära bättre mobiltäckning i den här delen av Slottsskogen och bättre service vid stora evenemang, säger Ronny Jonasson.

Vill du veta mer om stadsfiber?

Installation för webb, TV- och IP-telefoni.

icon-closechevron-disc-rightmenu