GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Julia bärandes arbetskläder ler mot kameran.

Årets assisterande VD

Under våren har vi åter igen annonserat för tjänsten som assisterande VD på Göteborg Energi Nät - ett sommarjobb där vi ger en ambitiös och driven student möjlighet att stötta Lars Edström i sin VD-roll.

Årets assisterande VD heter Julia Hope och hon har tagit sig igenom en hårdgranskning efter totalt 350 ansökningar, personlighetstester och presentationer. Vi slog oss ner med henne för att ställa några frågor.

Hej Julia! Kan du berätta lite om dig själv?

- Jag är en 24 år gammal och nyutexaminerad chalmerist från programmet Affärsutveckling och entreprenörskap inom samhällsbyggnadsteknik. Jag har jobbat ungefär 2 år i min hemstad på Gävle Energi innan jag flyttade till Göteborg för studier. På Gävle Energi ägnade jag mig åt mer fiber än el, men jag har ändå lite insyn i elnätsbranschen. 

- Min fritid ägnar jag gärna åt träning, umgås med vänner och familj samt ett och annat projekt med handarbete. Just nu en mössa och justering av ett antal klädesplagg. 

Varför sökte du tjänsten som Assisterande VD på GENAB?

- Min första tanke när jag såg annonsen var: ”Wow va häftigt! Jag måste söka!”. Jag har ett stort intresse för ledarskap och organisation och tänkte att jag genom denna tjänst skulle få chansen att se båda dessa från en helt annan nivå av en organisation än jag gjort tidigare.

- Framtiden för energibranschen och elnätsbolagen innebär också så många möjligheter och utmaningar så det känns verkligen som rätt plats för att få lite spänning i vardagen (bokstavligen).

Lars Edström, VD för Göteborg Energi Nät, står tillsammans med sin assisterande VD, Julia Hope.

Vad ser du fram emot under sommaren på GENAB?

- Jag ser fram emot mycket, bland annat att få se hur en verksamhet fungerar från en VDs perspektiv, att få träffa chefer och ledare för att prata om ledarskap och mina uppgifter inom bolaget…

Vad kommer du att jobba med?

- Kort sagt så har fått i uppgift av Lars Edström att titta lite på hur GENAB kan arbeta med sina processer för att kunna investera mer i bland annat utvecklingsprojekt. Jag kommer försöka titta på bolagets organisation som en helhet och se om det finns möjlighet att effektivisera processer på olika sätt, kanske med hjälp nya IT-system, utredning av särskilda områden, eller något helt annat. Vi får se vad det leder till!

- Jag kommer även titta lite på logistiken bakom beställningar och lagerhantering, mest genom avdelningen Projekt på GENAB.

Vad hoppas du att du får lära dig mest utav?

- Jag hoppas få nya insikter och lärdomar om ledarskap och organisation och jag hoppas även få använda min utbildning mer praktiskt för att göra lite skillnad på riktigt istället för att bara få betyg som resultat. Jag tror jag kan lära mig mycket genom att testa att applicera mina kunskaper på en riktig organisation. 

- Under de två veckor jag varit på Göteborg Energi hittills har jag välkomnats av alla på alla sätt, trots Corona och distansarbete. Jag är superpeppad och ser fram emot att spendera sommaren hos er!

Vill du också jobba på Göteborg Energi?

icon-closechevron-disc-rightmenu