GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Solcellspark Säve, Alf Engqvist, Ola Serneke, solcellspanel

Göteborgs största solcellspark

Tisdagen den 11 september lades den första solcellspanelen symboliskt på plats på ett av de stora fälten ute vid Säve flygplats. På plats fanns bland annat vår VD Alf Engqvist, Ola Serneke VD Serneke, Erik Martinsson VD Svea Solar och Lennart Carlsson försäljningschef ABB.  

– I klimatutmaningen måste vi hålla tempot uppe och solcellsparken i Säve är ett riktigt bra exempel på högt tempo, säger Alf Engqvist, VD på Göteborg Energi. Det har bara gått sex månader sedan mötet med Sernekes VD Ola Serneke som då berättade att det fanns en bit mark ute på Säve avsatt för just alternativa energikällor och som Göteborg Energi gärna fick arrendera.
Solcellsparken blir under en period Sveriges största på 5,5 MW och kommer att uppta ett område lika stort som 16 fotbollsplaner. Planer finns dessutom på fler och liknande områden i framtiden.
– När vi tog upp det här i styrelsen så sa de att vi borde kunna fixa det dubbla, 10 MW, så vi har absolut ett uppdrag att gå vidare och tittar just nu väldigt aktivt framåt, fortsätter Alf Engqvist.
– Det här är en extremt rolig dag för oss. Det pratas ofta mycket utan att det händer något, men här är ett mycket tydligt exempel på hur det kan gå snabbt och enkelt framåt tack vare ett väldigt bra samarbete. Det har varit en snabb och smidig process att jobba med Göteborg Energi, säger Ola Serneke, VD på Serneke.

I klimatutmaningen måste vi hålla tempot uppe.

Alf Engqvist, VD Göteborg Energi

Över 400 göteborgare har anmält intresse för att vara en del av parken och Göteborg Energi jobbar för fullt med att ta fram ett inkluderande erbjudande till de som vill vara med. Om ett par månader ska parken stå klar för att kunna leverera el och till dess ska också ett enkelt och inkluderande erbjudande finnas för de som önskar.
– Vi vill så klart väldigt gärna vara med och bidra till att solcellsanvändandet ökar. Solceller är naturligtvis inte den enda lösningen, men det är en del av en lösning mot det hållbara samhälle som jag tror att vi alla vill ha, avslutar Alf Engqvist.

icon-closechevron-disc-rightmenu