GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Hållbarhet, nyårslöfte
Tips!

Tre mål för det nya året

Vi vet. Nyårslöften är alltid tuffa att hålla. Men att försöka göra små förändringar är en vinst i sig, även om det inte alltid blir som man tänkt sig. Här kommer tre bra saker att sikta på inför nästa år.

Mål 1- Konsumera mindre
Behöver du verkligen nya kläder? Eller räcker det med att de är nya för dig? Genom att välja second hand istället för att köpa nyproducerade kläder hjälper du till att spara in massor av energi, vatten och utsläpp från transporter. Har du tröttnat på dina egna plagg? Skänk dem istället för att slänga dem så får de nytt liv.

Mål 2 - Samåk ibland
Kör du bil långa sträckor ensam? Runt om i Sverige finns det massor av människor som letar efter skjuts, särskilt mellan storstäderna. Se om någon vill åka med nästa gång. Ni delar på bensinkostnaden, sparar in en massa utsläpp och vem vet – kanske får du en ny vän, eller bara intressanta möten med nya människor. Skjutsgruppen är ett forum där du hittar samåkare.

Mål 3 - Välj veggo
Finns det vegetariska alternativ? Varje gång du väljer veg istället för kött gör du en insats för klimatet. Utsläppen från kött- och mejeriprodukter är lika stora – och påverkar klimatet lika mycket – som världens alla bilar, bussar, båtar och flygplan tillsammans. Allt fler svenskar väljer redan bort köttet. Hittills under 2018 har konsumtionen av kött minskat med 2,8 procent i Sverige jämfört med förra året.

Tillsammans - för en mer hållbar stad

Som göteborgarnas eget energibolag ska vi bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle, och vi vill göra det tillsammans med dig som är kund. Vi jobbar ständigt för att ta fram energieffektiva lösningar tillsammans med företag och forskare men också med stadens invånare. Vi tror nämligen att resan mot ett mer hållbart samhälle börjar i vardagen. Därför vill vi göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att göra kloka val.

 

 

 

 

 

icon-closechevron-disc-rightmenu