GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
Jobba med oss

Sommarjobbet som gav fast anställning

Sommaren 2020 var Carl Alvelid färdig med studierna i maskinteknik på Chalmers. Han fick sommarjobb på Göteborg Energi – och stortrivdes.

Det var den första sommaren av pandemi när Göteborg Energi anställde ett 50-tal högstadie- och gymnasieelever för att skrapa och måla om företagets elskåp runt om i stan.

— Till det behövdes arbetsledare som kunde styra upp och se till att rätt ungdomar befann sig på rätt tid och plats, och att leda arbetet, berättar Carl Alvelid. 

— Vi var sju högskolestudenter som ansvarade för varsin grupp ungdomar.

Carl hade haft liknande jobb på Kalmar Energi i sin uppväxtstad och tyckte att det var roligt. Även i Göteborg blev uppdraget en positiv upplevelse.

Som avslutning för sommarjobbarna arrangerades en träff med olika talare för att inspirera de unga att söka till Göteborg Energi och till tekniska och naturvetenskapliga linjer på gymnasiet. Där lyssnade Carl bland annat till Göteborg Energis hållbarhetschef Eric Zinn som pratade om vad företaget gör, om varför det är viktigt och varför arbetet som utförs där behövs.

— Han var så himla bra! Då tänkte jag verkligen att shit, där måste ju jag jobba! Det var som att det gick att kryssa i alla boxar för hur jag vill ha det på min arbetsplats och med det jag gör, berättar Carl.

När hösten kom följde en period då han varvade extrakurser på universitetet med kortare uppdrag hos Göteborg Energi. Våren 2021 sökte han en ordinarie tjänst som produktspecialist. I juni fick han jobbet.

— Jag jobbar främst med fjärrvärme och fjärrkyla och min avdelning fungerar som ett stöd åt framför allt försäljning, analys och affärsstöd. Jag jobbar med prisjusteringar, ändringar och ser över att vi är konkurrenskraftiga.

Carl tycker att den som går i tankar på att eventuellt söka sommarjobb hos Göteborg Energi absolut ska testa.

— Ja, sök! Göteborg Energi är riktigt bra på att ta hand om sina sommarjobbare. Det är roligt och ett väldigt bra sätt att pröva på ett viktigt jobb och få se en bra arbetsplats. Inom företaget ryms också så många olika slags jobb. Man behöver inte vara rädd för att fastna i ett fack utan man kan grotta ner sig och lära sig en massa om väldigt olika saker – och sen byta område om man vill. 

icon-closechevron-disc-rightmenu