GÖTEBORG ENERGI - EN DEL AV GÖTEBORGS STAD
En man laddar elflygplan.

Elflygplanet i Göteborg som går på solel

Förra året tog Erik Tunared och hans kollegor på Aeroklubben i Göteborg till skyarna i världens första certifierade elflygplan. Nu går planet dessutom på förnybar solel.

Vem älskar inte att få flyga till en helt ny plats på planeten? Men flygskammen ligger samtidigt tung över mångas samvete. Elflyg kan vara del av lösningen på det problemet, även om tekniken fortfarande är under utveckling. Men för att flyget ska bli hållbart måste dess bränsle vara likaså. 

Därför har Aeroklubben i Göteborg, som kör del av sin pilotträning på elflyg, nu tecknat ett solelsabonnemang från Göteborg Energi. Vart kommer den elen ifrån då? Jo, bland annat produceras den hos klubbens granne – solcellsparken Nya Solevi. 

Hör Erik berätta om deras elflygplan i filmen! 

Syntolkning: I filmen möter vi Erik som talar till kameran från Aeroklubbens flygplanshangar. I filmen laddar han det nätta elflygplanet (med plats för två personer) och visar hur det ser ut inuti.

Vill du också ha solel?

Oavsett om du vill ha rörligt eller fast elpris har vi schyssta avtal för dig som privatperson. Vi erbjuder 100% förnybar el, en prisad kundservice och rabatt för nya kunder.
Startsidan
icon-closechevron-disc-rightmenu